Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 11:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dariook,
kontrakt za kontrakt - OK. Natomiast filozofia zawodnik za zawodnika - bez sensu.

Wedle oficjalnej to mamy 4-ch napastników. Boguski, Małecki, Genkov, Iliev. Mało?

http://www.wisla.krakow.pl/pl/kadra/pierwsza_druzyna/

Pewnie powiesz - Małecki i Iliev to pomocnicy a Boguski nie pasuje do systemu 4-3-3. Zostaje jeden - Genkov. To prawda...
Nie jestem wyznawca tej filozofi. Chodzilo mi o to ze jesli sie pozbywamy kogos z danej pozycji to albo kupujemy innego grajka na te pozycje albo przy zmianie systemu na inna ktora wymaga wtedy wzmocnienia. Suma sumarum.

Jesli uwazasz ze mamy napastnikow to ok, ale kazde wie ze Maly w ataku sie niesprawdza a Iliev sam mowi ze niejest typem napastnika. Boguski? Hmm jako partner Genkowa to owszem ale za niego w sytemie z jednym? niema szans. Potrzeba nam drugiego Genkova bo jak on wypada to i wypada granie z 1 stracajacym napastnikiem.

Podstawa to zadac sobie pytanie , jaki my wogole mamy cel? Co nas jako klub zadowoli. Jesli mamy ponownie zdobyc mistrza to niemozna sie czepiac transferow, powinno to wystarczyc na 14 . Jestem zadowolony.
Jesli celem jest LM a w gorszym wypadku LE to okienko rozczarowywuje. Po hucznych obietnicach i i osobie Dyra kazdy powinien spodziewac sie wiecej. Na LM to niestety jest malo, ciezko sie na to patrzy i powinno byc konkretnie ale z zdrowym rozsadkiem. Jesli by sie nieudalo to rozbijasz lige i za rok ponownie atakujesz, wzmacniasz i wtedy sie udaje.
Takich mistrzow jak my jest w eliminacjach kilkunastu i kasdy moze ojebac kazdego. Wielcy znajduja sie mile przed nami. Partizan, Kopenchaga, Rangers , Maccabi to druzyny co tylko mysla o LM, nawet nie mysla o LE bo kasa, slawa, i prestiz jest tylko w LM. Oni to wiedza a my chyba jeszcze tego niezauwazamy.
A kto do nas przyjdzie? My na mapie klubowej europy nie istniejemy, kibice w europie nieznaja takiego klubu jak Wisla. Wisla, Slovan , Tiblisi to jedno i to samo. Mam wielu znajomych kibicow z Uk, powaznie nigdy o nas nie slyszeli , nie pamietaja bysmy grali z Tottenhamem w Uefa bo i po co. Gdy im pokazalem stadion, ile ludzi chodzi na mecze i jaka panuje atmosfera to byli w szoku! Pierwsze pytanie z kim w LM gralismy a na szczera odpowiedz , drugi szok! Jak taki mistrz musi grac w eliminacjach? Ooo to wogole mistrz polski niegra w LM? Jezu 3 rund? Wiec sami widzicie co powinno byc naszym jedynym celem. Bycie mistrzem polski? Super ale czy to wazne ktore? 14, 20 czy 25 to juz jeden hu...j. Wielu z nas by zamienilo 5 tytulow mistrza na 1 rok w LM, zeby poczuc to czego nam jest nie dane. Uwielbiam hymn LM , jesli bym go sluchal na R22 to chyba bylby to top na mojej liscie zdarzen emocjonalnych. Dlatego wierze bo musze ale zle oceniam nasza polityke. Daj bog niech sie myle.
Odpowiedz cytując