|
Być może jestem malkotentem, natomiast ja osobiście jak narazie jestem rozczarowany tym okienkiem transferowym.
Po Stanie który, sam siebie przedstawia w roli mega fachowca, opowiada w gazetach jak to nie śpi po nocach przez cały rok aby w okienku wzmocnić zespół mimo małych środkow jakie posiadamy, oczekiwałem nieco więcej.
Za plus można uznać sprowadzenie Ilieva za free ponieważ jak narazie wszystko wskazuje, że będzie pożytecznym zawodnikiem. Natomiast Jovanović był z polecenia Ilieva. O Gervasio się nie wypowiadam bo jest to największa niewiadoma. Minusem jest napewno pozyskanie Lameya, pewnie iż może okazać się godnym następcą Cikosa natomiast uważam że, można było pokusić się o zdecydowanie lepszego obrońce. Diaz to krok w tył, i nie może być inaczej jeśli nawet za kadencji złotoustego Macieja nie miał pewnego miejsca w składzie. A jeśli już grał to zazwyczaj jako DP.
Oczekiwałem przynajmniej jednego transferu pokroju Meliksona zawodnika , który wyraźnie zrobi różnicę. Co prawda do końca okienka jeszcze szmat czasu, natomiast nie spodziewał bym się już jakiegoś ewidentnego wzmocnienia, jedynie uzupełnienie składy jak Diaz. Napewno jest różnica w pracy, którą wykonuje Stan, a robotą jego poprzedników na tym stanowisku, i jest to zdecydowana różnica na plus. Jednak porównując to okienko do zimowego, i biorąc pod uwagę, że to teraz stoimy przed wielką szansą awansu do tak upragnionej LM, jak narazie jestem lekko rozczarowany.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|