Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 07:55
Moim skromnym zdaniem, Diaz na lewej obronie nie byłby lepszy od Paljica. Dragan wydaje się być solidniejszym grajkiem, bardziej przewidywalnym, notującym mniej strat. Nie jest to oczywiście szczyt marzeń na LM, ale z tej dwójki wolę jednak jego.

Pamiętam mecze Diaza jako defensywnego pomocnika i tam sprawiał na mnie lepsze wrażenie, natomiast jego gra na lewej obronie przyprawiała mnie najczęściej o palpitacje serca. Najczęstszym błędem Juniora były fatalne straty przy wyprowadzaniu piłki (podania wprost pod nogi przeciwnika), niepotrzebne dryblingi i totalny brak tzw. timing`u - często piłka go po prostu przeskakiwała.

Nie chcę przez to powiedzieć, że go skreślam. Być może dojrzał w Belgii i rozwinął swoje umiejętności. Nie zmienia to niestety faktu, że dla mnie kandydatem na lewą obronę to on nie jest, a sam transfer nosi znamiona klasycznej "łapanki".

P.S. Wczoraj w nocy była na Canal+ powtórka meczu Wisła - Legia. Szczególna uwagę zwróciłem na Cikosa i Gargułę. Parafrazując Kazia Węgrzyna: Na prawdę fajnie zagrali.

P.S.2 Zgadzam się po części z Dariookiem, choć nei we wszystkim. Mamy 12-13 wartościowych zawodników, dojrzałych do gry w pucharach. Niestety, w przypadku jakiegoś nieszczęścia Maora, Genkova, Sobolewskiego czy Chaveza (a nie daj Boże wszystkich na raz), jesteśmy w czarnej d...ie.
Ostatnio edytowane przez willow : 30.06.2011 o godz. 07:58.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując