Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2011, 23:34
Watts napisał(a):Wyświetl post
Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie... Ręce opadają... to nie może się dziać naprawdę...

LUDZIE TO TYLKO HERB - to rzecz umowna - przecież stary herb też się szanuje.

Idac tym tokiem myślenia równie dobrze można wyrzucić obecne godło Polski i przywrócić to z za czasów dynasti Piastowskich. Historię trzeba szanować a nie robić z niej drogę życia.

A o moje chowanie się nie martw, czasem lepszy zdrowy rozsądek niz pokazówka z "patriotyzmu".

Stary Herb przetrwa tak czy siak, ale kto powiedział że po wsze czasy musi być jeden jedyny - takie rzeczy jak Herb Flaga Godło to są symbole a nie obiekty kultu, zmieniały się wiele razy i będą się zmieniać, istnieją po to by podtrzymać pamięć i tradycję o tym co jest naprawdę istotne.

I nie podważam tutaj waszych racji który herb jest który, zapewne macie rację, amcie tez większe prawo odemnie decydować co jest właściwą droga dla polityki Wisły, po prostu nie lubię takiego idolizowania przedmiotów jakie tutaj ma miejsce - teraz herb jest inny - można by się zastanawiać czy zmienić go czy nie - nie moja w tym głowa - mi się podoba to co jest i nie widzę tutaj urągania historii - mój pomysł już przedstawiłem koszulki z Gwiazdą na ramieniu były super.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 29.06.2011 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując