Wyświetl pojedynczy post
Grzana
Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2011, 18:25
Urodziłem się stosunkowo niedawno bo w roku 91' ,a więc praktycznie całe swoje "świadome" kibicowskie życie, przeżyłem kojarzyć Wisłę z herbem TS WISŁA SA. Obiektywnie oceniając jest to jeden z ładniejszych herbów w europie,BIAŁA GWIAZDA nawiązuje w nim do bogatej i wspaniałej historii klubu i znajduje się w centralnym punkcie herbu, PIŁKA w tle sugeruje że jest to herb piłkarski,KORONA jest stonowana ale szykowna oddaje szacunek i pokazuje że Wisła nie jest klubem przeciętnym a OBWÓDKA z napisem informuje jaką strukturą jest obecnie klub a także kreuje w umyśle pewną nową erę (Telefoniki) w historii Wisły. Także barwy herbu są utrzymane w naszych tradycyjnych barwach a złote zdobienia mają na celu dodania pewnego splendoru etc. i przekazania że jest to coś wyjątkowego.

Doceniam i rozumiem moc tradycyjnej BIAŁEJ GWIAZDY ale wydaje mi się że nowy herb w niczym jej nie ustępuje i jest jej godnym następcą.

Dodatkowo podoba mi się że stare logo nie jest pogardzane i wypierane z umysłów kibiców, zaakcentowanie go na koszulkach z okazji 100 było bardzo dobrym pomysłem.

Nie podoba mi się pomysł powrotu do starego logo. Nie należy żyć historią. Graliśmy z nim przez 93 lata? Dajmy szanse temu herbowi niech towarzyszy nam przez drugie tyle. Poza tym nowy herb zagnieździł się już w umysłach młodszych kibiców i to z nim identyfikują obecną Wisłę- nie należy ich za to ganić ale uświadamiać ich że jest on spadkobiercą wspaniałego przedwojennego herbu.

A dla totalnych ortodoksów nie dopuszczających nawet możliwości dyskusji na ten temat...
Dlaczego nie wracać by do dwóch niebieskich pięcioramiennych gwiazd?
albo
jak w waszych oczach wyglądają kibice Czerwonych Diabłów z Manchesteru kiedy ubierają w ramach protestu szaliki w pierwotnych zielono złotych barwach swojego protoplasty Newton Heath Lancashire & Yorkshire Railway,?
Odpowiedz cytując