|
Ostatnio pojawiła się informacja, że na testy do Młodej Wisły przyjechało kilkudziesięciu chłopaków. Ktoś wie, czy kogoś zakontraktowali? Bo po tej informacji gdzieś sprzed tygodnia ślad się urywa ; )
Ogólnie to Lech, Ruch, Legia kogoś stamtąd wyłowić potrafią. Wiem, że ważny jest sukces na już, ale my myślimy zbyt mało przyszłościowo. Przyszlido nas zimą niejaki Czapa i Szewczyk, ktoś wie jak sobie radzą? U nas mówiło się rok temu o Akademii Piłkarskiej. Trochę mnie niepokoi, że nic w tym kierunku nie widać.
Gdzieś już wspomniałem, że błędem była likwidacja rezerw. Lepszym pomysłem byłyby rezerwy dwie klasy niżej, gdzie graliby Ci co się nie mieszczą w pierwszym zespole + ci najbardziej uzdolnieni i ci co skończyli 20 lat. A w Młodej Wiśle zawodnicy 16-18 lat. Tak na wzór klubów zachodnich. Wtedy nie musielibyśmy wypożyczać zawodników do 2. ligi, a oni by grali.
To jest jeden z leków na niski budżet transferowy. Wiele drużyn tak robi i wychodzą na tym dobrze. Przydałaby nam się jeszcze umowa partnerska z jakąś drużyną zagraniczną. Nawet z ligi porównywalnej, np. z Banikiem Ostrawa, czy Partizanem Belgrad. Chyba, że Stan załatwi nam umowę z PSV ; )
|