Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 01:08
Piotson napisał(a):Wyświetl post
Ja pisałem że następca Sobola. To po pierwsze.
Po drugie. Jeśli ktoś jest w kadrze Bordeaux, już 4 sezon to RZECZYWIŚCIE musi coś w nim być. Tam nie jest tak jak u nas gdzie Czarek Wilk w wieku 25 lat jest talentem a Mączyński w wieku 24(!) lat ogrywa się w I lidze. Jak jesteś słaby to go out i go tam nie ma.
Po trzecie. Dotyczy to tego pogrubionego tekstu. Kiedy swój talent zweryfikował na polskich boiskach Plizga, Cetnarski(Jeżeli Ty wolisz jego od Krychowiaka to ja nie mam pytań.), Bartczak czy inny Pietrasiak?

http://www.youtube.com/watch?v=CfzTLGfCouE
To dla przypomnienia, przypadkowi ludzie takich bramek nie strzelają.
No i zgadzam się że jest utalentowany - nie widzę tylko tego w czym rezerwowy Bordeaux jest lepszy od piłkarzy którzy u nas na najwyższym szczeblu graja już kolejny sezon. Idąc twoim tropem myślenia Szymon Matuszczyk powinien być gwiazdą Polskiej Reprezentacji, a w chwili obecnej znikł z piłkarskiej mapy Polski.
Dlatego skończcie już z tą apoteozą zachodu.

Wilk nie jest talentem tylko graczem który z powodzeniem moze grac w pierwszym skłądzie, a który jeszcze będzie się rozwijał dzięki doświadczeniu które zbierze grając. Techniki już nie poprawi.
Mączyński też jest już uksztautowany tylko narazie nie przebił się do składu u nas - to problem wychowanków na całym świecie. W ŁKSie pokazał że grać umie.

Czy wole Cetnarskiego od Krychowiaka Na chwile dzisiejszą może tak - choć wiadomo że oni pewnego poziomu już nie przeskoczą, a Krychowiak może się rozwinąć, moze być jednak tak że nie przeskoczy on obecnego poziomu Cetnarskiego. Dlatego nie ma co upatrywać w nim boga piłki.

Po wnikliwej obserwacji można się zastanowić nad takim transferem - ale tak jak mówię wcale nie znaczy że okaże się on lepszy od tego przykładowego Cetnarskiego.
Odpowiedz cytując