Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2011, 00:24
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Wskaż mi gdzie stwierdziłem, że będzie to wzmocnienie. Napisałem, że w przyszłości może się okazać graczem, który będzie sporo wart. Dlatego wspomniałem o kupnie i wypożyczaniu na sezon, dwa. Jest to ryzyko - owszem, ale tutaj nie ryzykując nie wiele zyskasz.
Pisałeś nastepca Sobola czyli domyślne że w bliższym czy dalszym okresie miałby osiągnac jego poziom.

Zresztą nie chodzi i tutaj szczególnie o Krychowiaka - jakiś talent chłopak ma - tyle ze narazie nie zweryfikowany w ligowych warunkach.

Zwracałem uwagę na ogólne podejście ludzi do transferów - "im mniej wiadomo tym lepiej"

Bo jak już można sobie piłkarza obejrzeć co tydzien w lidze to zazwyczaj okazuje się że na ttle naszych "Drewnianych Polaków" wcale się nie wybija. Z tąd ogromna popularność wynalazków z "zachodnich lig" jak Lamey itd.

A konkluzja jest taka że wcale nie łatwo zaistnieć w naszej Ekstraklasie, co roku 3/4 potencjalnych gwiazd odbija się od naszej ligi z hukiem. Kto bardziej rozsądny, mający własne zdanie i potrafiący obiektywnie spojrzeć na poziom innych lig i naszej stwierdzi że może wcale poziom naszych "drawnianych Polaków" (i równie drewnianych obcokrajowców grających u nas) nie jest taki niski jak się o tym mówi ...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 28.06.2011 o godz. 00:29.
Odpowiedz cytując