Piotson napisał(a):

[Krychowiak]
To byłoby wzmocnienie, może nie od razu, ale już za rok idealny następca Sobola.
Jednak z nim jest ten problem, że już nie jest wypożyczany do 2 ligi, tylko przyszedł nowy trener i Krychowiak chce walczyć o miejsce przynajmniej w kadrze Bordeaux, także dopiero kiedy z niego zrezygnują jakaś szansa byłaby, chociaż wątpie by 21letni chłopak grający(!) nie siedziący na ławce na zachodzie chciał wracać w młodym wieku do kraju.
|
Heh widzę że na forum Krychowiak jest bardzo lubiany - ba widziany jest jako potencjalne wzmocnienie !!
Wydaje mi sie że w waszych oczach jego największą zaletą jest że jeszcze nie grał w naszej lidze i jeszcze nie widzieliście go na oczy.
A prawda jest taka ze może to utalentowany chłopak, ale niczym się nie różni od Jankowskiego czy innego Jończyka. Ale to juz zauważyłem od dawna - im mniej wiadomo o piłkarzu tym większa ekscytacja, a już broń borze żeby było można kogoś zobaczyć na polskich boiskach.
Pamiętam jak kiedyś była ekscytacja Fojutem - jak grał w 4 lidze angielskiej w Luton Town to był zajebisty

a jak trafił do Śląska z miejsca stał się "Polskim Drewnem"
To samo Krychowiak - rok temu nie zagrał ani jednego meczu w sezniorskiej piłce na poziomie wyższym niż 4 liga Francuska, w tym sezonie zagrał 1szy sezon w karierze w 2giej lidze Francuskiej ale ludzie piszą bzdury "zastępca Sobola" - moze za 4-5 lat będzie tym zastępcą, może będzie wymiatał w Bordeaux, a moze za przykładem kolegi z kadry do lat 20 - Krzyśka Struggarka po przesiedzeniu 2 sezonów na ławce w 1szligowym Płocku da sobie spokój z profesjonalnym kopaniem piłki ...
Nie wiem po co sobie strzepie język - widocznie moje poczucie misji przysłania racjonalną rzeczywistość - nie ma sensu oświecać ludzi którzy z footballem mają kontakt casualowy.
Każdy ma prawo się wypowaidać - taki kraj - nie mogę znieść jednak tego jak nie szanowani są zawodnicy naszej ligi. Ludzie wyśmiewają piłkarza którzy mają w wieku 21 lat 70 meczów w Ekstraklasie i 2 lata z rzędu jest w czołówce w punktacji kanadyjskiej, a z otwartymi ramionami witają człowieka który o takim dorobku 4ro krotnie słabszym może tylko pomarzyć.