Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.06.2011, 22:58
Ja bym zainteresował się zawodnikami z młodzieżówek Polski. Jest tam kilka ciekawych nazwisk, które mogłyby się u nas w przyszłości sprawdzić. Łatwo nie będzie, ale można kogoś spróbować wyciągnąć:

Jankowski (8 goli w Ekstraklasie w Ruchu, 21 lat)
Janota (lider swojego zespołu na zapleczu holenderskiej ekstraklasy)
Krychowiak (ostatnio wypożyczany do 2 ligi francuskiej)
Malarczyk (ŚO, 11 meczów w Koronie w Ekstraklasie, niespełna 20 lat)
Jonczyk (był kiedyś u nas, ostatnio leczył kontuzje w Górniku).

Łatwiej jest wyciągnąć na przykład Tymińskiego, ale nie wiem, czy ma potencjał porównywalny z wyżej wymienionymi.

Zaraz pewnie ktoś mnie zjedzie. Owszem, zdaję sobie sprawę, iż większość tych zawodników aktualnie byłaby u nas rezerwowymi. Jednak za rok, za dwa mogą być już dla nas nieosiągalni pod względem finansowym. Dlatego można z danym klubem wynegocjować transfer teraz i wypożyczenie do końca sezonu. Dorzucając do tego określoną sumkę może być to niezły argument.

Przede wszystkim chodzi mi o to, że ściągamy zawodników już ukształtowanych, zawodników na teraz, zawodników doświadczonych. Nie myśli się bardziej przyszłościowo. To, że teraz Janota nie wygryzłby Meliksona nie oznacza, że za rok nie wygrałby rywalizacji. Ryzyko jak każde inne. Można ściągnąć Branco, a można Tymińskiego. Tak samo transfer Olkowskiego, o którym się mówiło też może być dla nas korzystny, mimo, że zawodnik jak na razie pewnie nie wygrałby rywalizacji.
Odpowiedz cytując