westersyl napisał(a):

Sorry ale to nie ich wina że znalazł się debil, który po pierwsze wykupił ich (Sobiecha z Sadlokiem) - Ruch wyśmiał swojego czasu ofertę Wisły i głośno w gazetach mówił że Sobiech kosztuję 1 mln euro.
Dał im dobre kontrakty - dlaczego niby mieliby nie brać skoro daje ?
Kwestia walki ? Pamiętam Sobiecha z meczów gdzie robił sporo problemów Marcelo i Głowackiemu, rozpychał się nie odpuszczał.
Następnie jego kwestia gry w Polonii, na moje to on grał tam całkiem niezłe nie dopatrzyłem się u niego braku zaangażowania. Kwestia obniżenia kontraktu, jak idziecie do pracy i ustalacie kwotę za jaką robicie a potem ktoś wam powie że będzie dziecie zarabiać 20 % mniej to przyjmiecie to z uśmiechem ? To nic innego jak powiedzenie sobie w twarz." jestem ciotą daje się manipulować jakiemuś gościowi który o piłce nie ma zielonego pojęcia.
Sobiecha przyjąłbym z otwartymi rękami.
|
Dokładnie, przecież on nie poszedł do super klubu, tylko do Polonii, klubu walczącego o utrzymanie, mającego mało kibiców, stadion II-ligowy oraz właściciela wiadomo jakiego. I dlatego Wojciechowski musiał mu dać taki kontrakt, żeby tam poszedł. Gdybyśmy my, Lech czy Legia dawali taki sam kontrakt jak Polonia, to on by NIGDY do tej Polonii nie poszedł. Tak samo jest z Trabzonsporem, żeby ktoś tam poszedł to kasa musi być dużo większa niż powiedzmy gdyby to był klub z Bundesligi. Więc śmieszny jest JW z tym obniżaniem kontraktu. Co do Sobiecha - świetny zawodnik. W tamtym roku 1 mln E to było ryzyko, ten rok pokazał, ze jak byśmy go kupili za 1 mln, to za 2 lata sprzedamy za 3 mln. Ale niestety nasz Boss już nie ma już takiego parcia jak kiedyś, o ile wogole JW by nam sprzedał Sobiecha za 1 mln.