AgresywnyChomik napisał(a):

@Ogryzek
Lewandowski, Blaszczykowski sa dla mnie niewatpliwie lepszymi zawodnikami od Mierzejewskiego.
Lewandowski jest 2 lata mlodszy od Mierzejewskiego a juz ograny na poziomie europejskim, czyli tam gdzie Mierzejewski nigdy nie zagral. Podobnie Blaszczykowski, gdy odchodzil (22lata tyle ile Lewandowski w momencie transferu) to po tym jak Wisla zagrala w Lidze Europy a on byl naszym najlepszym zawodnikiem.
|
Zgadzam się Lewandowski był 2 lata młodszy i ograny ale poziom prezentował mniej więcej podobny do Mierzeja. Z tym że ja uważam ze BVB dostało go w promocji - realna cena Lewego był ok 6 mln € - wedóg mnie to najbardziej utalentowany Polski piłkarz ostatnich 10 lat. Trochę zmiana pozycji i mało czasu gry zachwiały jego pewnością siebie z tąd nie do konca udany sezon, ale myśle że za rok dwa bedzie już Gwiazdą w Bundeslidze. I jeżeli mu się uda strzelić powiedzmy 15 bramek w sezonie + dobra gra a Borrusia znowu będzie w czołówce to jego cena na rynku będzie w okolicach 20 mln €. Taka jest prawda