Dzięki wszystkim za pomoc, ja też w takim razie się czymś przysłużę
Billy napisał(a):

Orientuje się ktoś kto bywał na Chorwacji, a konkretnie na wyspie Murter co jest ciekawego w okolicy ? Są jakieś kluby, dyskoteki itp ? Albo gdzieś niedaleko ?
|
Byłem na Murterze 9 lat temu, bardzo sympatyczne miejsce i jednocześnie dobra baza wypadowa do zwiedzania. Obowiązkowo wycieczka na wyspy Kornati (całodniowa statkiem), można też jechać do Trogiru (trochę dalej, ale piękne miejsce). Jedna super plaża (od strony pełnego morza, nazywa się chyba Slanica) - jak na Chorwację Top10, nawet jest na niej trochę piasku. Od drugiej strony miasta plaża betonowa, więc tu już troszkę gorzej. Co do dyskotek, to 9 lat temu nie było tam tego za wiele. Raczej była to spokojna wioska rybacko - turystyczna, z tym że nie totalna dziura - było kilka restauracji, pubów, w tym najlepsza pizzeria w jakiej byłem kiedykolwiek. Najbliższa imprezownia chyba w Vodicach

Z atrakcji, to można też było iść do miejscowości obok (Betina) na mecze piłki wodnej przy sztucznym świetle - fajna sprawa, a miejscowi traktują ten sport na prawdę serio... nawet torcidę mieli za bramką

. Miejsce na pewno fajne na wczasy, aczkolwiek nie najlepsze w Chorwacji