Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2011, 21:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Poważnie ? Zamilkłem ? Wielka euforia zapanowała wśród "piechniczkowców". Turcy kupili za aż 5 mln. euro najlepszego (wg. speców ) kopacza z Polski. Zastanawiające, że takiego grajka przeoczyły bardziej cywilizowane piłkarsko kraje. Taką perełkę i to z kraju, gdzie pomimo ok. 40 mln. ludności przeciętny transfer to średnio 1 kopacz za ok. 3 mln. raz na 2 lata. Zaiste wielki rynek . W dodatku od lat dziesiątki polskich kopaczy robią zawrotne kariery grając w najlepszych ligach Europy. Są tam czołowymi postaciami, noszeni przez miejscowych kibiców na rękach. Tak jak gracze b. Jugosławi czy choćby małych wz. Polski, Czech.

Co do Turków, to oni nebawem też powiedzą "sprawdzam" i nie chciałbym być w skórze Mierzejeskiego. Jego willa zapewne będzie miała strażników i nie będzie tak łatwo uciec mu na lotnisko . Piechniczek powinien już opracowywać dla niego jakiś plan ewakuacji na wypadek ....

Co do Borysiuka, he, he, nie moja wina, że uwierzyłeś w te 2,5 mln.
Ulubiona taktyka Gwiaździstego - kluczenie i mylenie tropów jak w Ściganym

Wali mnie jaki jest ten rynek - rozmawiamy o cenach za "polskie drewno" - wali mnie jakie kariery robią polscy kopacze zagranicą (ryzyko kupującego - co mnie obchodzi co się stanie z Błaszczykowskim po sprzedaży?), podaj te prawdziwe ceny a nie ściemniaj.

Czekam na wycenę chociaż kilku najbardziej znanych kopaczy
(Ja akurat nie uwierzyłem w 2,5 mln euro za Borysiuka - bo akurat jego zawsze miałem za przeciętniaka - nie rób ze mnie naiwnego - nawet rok temu z forumowymi legionistami pisałem że wole Rybusa od niego - rzecz gustu, więc nie zmyślaj)

BTW
Pomimo takiej hańby bycia polskim piłkarzem, o której zawsze przypomnisz w prawie każdej swojej wypowiedzi i pomimo tego że niewiele znaczymy w futbolu (co jest akurat prawdą) pojawiają się łosie jak z Lewandowskim czy Mierzejewskim skłonni wydać jakieś tam pieniądze. Szkoda że takiego Jirsaka nie chcą kupić od nas za połowę tej kasy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 26.06.2011 o godz. 21:27.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując