Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2011, 19:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No własnie, ostatnio wyraźnie zastanawiałem się nad stanem umyslowym tych co rzekomo mieli go kupić aż za ...2,5 mln. euro. Dla mnie była to typowa bujda na resorach, która mocno rozpalała miłosników tzw. polskich kopaczy rytu Piechniczkowego, dla których taka cena była wyraźnym potwierdzeniem dużej wartości kopiących się w czoło rodzimych grajków.
Teraz gdy przychodzi zapytać jak w Pokerze "sprawdzam" okazuje się, ze "kopiący inaczej" Borysiuk jednak zostaje w Legii. . Do czasu aż dowiemy się znowu, że znalazł się kolejny kupiec, który kupi go teraz za...5 mln. euro.
Akurat Borysiuk to całkiem niezły grajek. Chłopak ma 20 lat i gra powiedzmy sobie szczerze na trudnej pozycji bo środku pola. O wiele łatwiej jest wchodzić młodemu zawodnikowi na skrzydła, boki pomocy czy napad niż na środek pomocy. Dlaczego ? Bo ulubiona taktyka polski szkoleniowców to ustawianie w środkowej strefie 2 czasami nawet 3 pomocników o charakterystyce typowo defensywniej ( kosiarzy) a ten chłopak sobie całkiem nieźle daję radę.
Do tego potrafi przyjąć piłkę, dokładnie ją przerzucić. Oddać strzał na bramkę a nie w trybuny. Do dziś pamiętam jak na R22 zrobił całkiem efektowną ruletkę.
2,5 mln euro myślę że to bardziej adekwatne pieniądze niż za Mierzejewskiego. Szkoda tylko, że może odejść do Seria A bo te wszystkie schematy taktyczne mogą namieszać mu w głowie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 26.06.2011 o godz. 19:08.
Odpowiedz cytując