Bąbel napisał(a):

a jak się kalibruje baterie? może to coś mojej pomoże i podziała dłużej niż 5 min bo z tego co wiem, do bateria do mojego gdzieś 400zł...
|
Rozne sa sposoby... Ale mysle ze ten jest dobry (bynajmniej dla mnie dzialal, troche zmienilem niz bylo sugerowane).
Naladuj baterie do pelna, powylaczaj wszystkie programy, ktore widzisz w rogu, wejdz w menadzer urzadzen badz ustawienia sieciowie i wylacz karty sieciowe - ogolnie chodzi o to zeby w tym momencie laptop zuzywal jak najmniej energi, daj tez wylaczenie ekranu na 1 min, ale ustaw zeby dyski wogole Ci sie nie wylaczaly (to wszystko w opcjach zasilania jest). Zostaw tak tego laptopa na baterii zeby sobie chodzil. W pewnym momencie Ci sie zhibernuje, wtedy wlacz go pownownie i zostaw zeby chodzil - ale teraz jak juz sie wylaczy to z kompletnego braku energii. Nastepnie laduj go, ale nie wlaczaj, az bedzie pelna bateria. Ale na pewno musisz miec ten program AIDA64, zeby sprawdzic czy to pomaga. Pozniej popracuje na pradzie i powiedzmy 1,2 razy na dzien go zostaw zeby zszedl do 20-15%... A cala sytuacje z kompletnym rozladowaniem powtarzaj co 3-4 dni, tak zeby te ogniwa rozpoczely, bo robienie tego co chwile nie da nic. Mam nadzieje ze jasne