Wyświetl pojedynczy post
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.06.2011, 13:14
Bąbel napisał(a):Wyświetl post
a jak się kalibruje baterie? może to coś mojej pomoże i podziała dłużej niż 5 min bo z tego co wiem, do bateria do mojego gdzieś 400zł...
Rozne sa sposoby... Ale mysle ze ten jest dobry (bynajmniej dla mnie dzialal, troche zmienilem niz bylo sugerowane).

Naladuj baterie do pelna, powylaczaj wszystkie programy, ktore widzisz w rogu, wejdz w menadzer urzadzen badz ustawienia sieciowie i wylacz karty sieciowe - ogolnie chodzi o to zeby w tym momencie laptop zuzywal jak najmniej energi, daj tez wylaczenie ekranu na 1 min, ale ustaw zeby dyski wogole Ci sie nie wylaczaly (to wszystko w opcjach zasilania jest). Zostaw tak tego laptopa na baterii zeby sobie chodzil. W pewnym momencie Ci sie zhibernuje, wtedy wlacz go pownownie i zostaw zeby chodzil - ale teraz jak juz sie wylaczy to z kompletnego braku energii. Nastepnie laduj go, ale nie wlaczaj, az bedzie pelna bateria. Ale na pewno musisz miec ten program AIDA64, zeby sprawdzic czy to pomaga. Pozniej popracuje na pradzie i powiedzmy 1,2 razy na dzien go zostaw zeby zszedl do 20-15%... A cala sytuacje z kompletnym rozladowaniem powtarzaj co 3-4 dni, tak zeby te ogniwa rozpoczely, bo robienie tego co chwile nie da nic. Mam nadzieje ze jasne
Odpowiedz cytując