Wyświetl pojedynczy post
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2011, 19:00
O Strąku i Gorawskim w ramach "Klubu Kokosa":

Cytat:
Cały czas głośno jest o zabrzańskim "Klubie Kokosa". Brylują w nim Damian Gorawski i Paweł Strąk, a więc byli reprezentanci Polski i mistrzowie kraju z zespołem Wisły Kraków. Zostali ściągnięci do Zabrza przez Henryka Kasperczaka, którego zatrudniono w Górniku jesienią 2008 roku, by utytułowany szkoleniowiec utrzymał klub w ekstraklasie. Henry mógł poszaleć i zatrudnić swoich ludzi. Celu zrealizować się nie udało, Górnik z hukiem spadł do pierwszej ligi, ale w spadku pozostał duet piłkarzy z długimi i, przede wszystkim, lukratywnymi kontraktami. Do zespołu wnieśli niewiele, trener Adam Nawałka nie był z nich zadowolony, więc chciano rozwiązać umowy. Jednak Gorawski i Strąk nie byli tym zainteresowani.

Dziś grają w rezerwach, w B-klasowej jedenastce Górnika, jeżdżą na mecze do Startu Kleszczów, LKS-u 45 Bujaków, Naprzodu Łubie, Jedności 32 II Przyszowice czy Dramy Kamieniec. W tych rozgrywkach spisują się dobrze, ale nie są już obiektem westchnień i podziwu kibiców, a raczej są obiektem żartów. Zwłaszcza Strąk, który po jednej z kontuzji przytył kilkanaście kilogramów. Były piłkarz austriackiego SV Ried wyglądem przypomina raczej zawodnika sumo.

– Dzień dobry, chcieliśmy porozmawiać o pana brzuchu – zatelefonował do Strąka dziennikarz jednej z redakcji. Ten wymamrotał, że je kolację i rzucił słuchawką.

– Strąk kpi sobie ze wszystkich. Nie wiem, jak można się tak zapuścić, skoro jest się w treningu. Chyba świadczy to o tym, jak Paweł przykłada się do zajęć. Nie wyobrażam sobie, że można nie mieć krzty ambicji. Przecież ten chłopak, podobnie jak Gorawski, był kiedyś na ustach wszystkich fanów, osiągnął coś. A teraz rozmienia się na drobne, pozwala z siebie szydzić, ubliżać sobie. Mówiąc wprost – daje się niszczyć. To smutne, nawet tragiczne. Widocznie jednak Gorawski i Strąk mają słabe charaktery. Szkoda mi ich – przyznaje Gilewicz.
żródło: http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując