Taki może mały offtop z mojej strony, ale bardzo zaciekawiły mnie dwie wypowiedzi Maaskanta z ostatnich dni. Były już chyba nawet tutaj cytowane, nikt jednak nie zwrócił uwagi na to że wynika z nich że Chavez będzie rezerwowym :|. Z tej wypowiedzi wynika że podstawowy zawodnikiem na więcej niż 100% jest Kew
Cytat:
|
Kew jest dla nas kluczowym graczem. Nie przez przypadek grał w reprezentacji Holandii, a także w Lidze Mistrzów. Ma na tyle duże doświadczenie, że może się nim teraz dzielić na boisku z resztą drużyny. Być może zauważył pan takie zjawisko, że gdy Kew jest na boisku, to cała obrona, cała Wisła rośnie w siłę przy nim, gra lepiej niż bez niego? Jeśli nie, to na pewno zauważył pan, że gdy Kew nie ma na boisku, to obrona gra znacznie gorzej. I to jest wielka różnica!
|
Natomiast z tej, że lewy środek obrony to Marko i Gordan
Cytat:
|
Wzięliśmy Marko do zespołu jako piłkarza, który ma grać po lewej stronie środka obrony. Będzie więc walczył o miejsce na boisku z Gordanem Bunozą.
|
Oczywiście nie przeszkadza mi czy Chavez będzie siedział na ławce czy nie, natomiast zastanawia mnie aż tak otwarte postawienie sprawy.