|
Widać w końcu pewien profesjonalizm w naszym klubie w związku z przeprowadzanymi transferami i przygotowaniami do walki w europejskich pucharach.
Pozyskani zawodnicy nie są z łapanki - ''bierzemy ich bo na YT dobrze wyglądają''.
Dwóch podstawowych zawodników Partizana Belgrad, z przeszłością w pucharach europejskich. Holender z ligi angielskiej też z dobrym CV i teraz 23 letni Argentyńczyk ( mam nadzieję, że pogra więcej niż Rios).
Można by powiedzieć, że trener Maaskant będzie miał ból głowy przy zestawieniu bloku defensywnego ale to dobrze, będzie większa konkurencja w zespole, co zwiększy umiejętności zawodników - co mnie bardzo cieszy.
Każdy będzie musiał dać z siebie więcej niż w poprzednim sezonie aby wywalczyć sobie miejsce w 11.
Teraz do pełni szczęścia brakuje nam jeszcze zmiennika dla Genkova oraz dla Meliksona. Mam cichą nadzieję, że D.S zakontraktuję, zawodników na podobnym poziomie jaki prezentują Ci dwaj.
Ciekawie mnie również jak potoczą się losy Sivakova czy zostanie w Wiśle na kolejny sezon, czy też już go nie zobaczymy.
W końcu nie popełniamy błędów z przeszłości i przed ważnymi meczami w Europie nie wyprzedajemy zawodników na prawo i lewo jest wręcz przeciwnie do zespołu przychodzą zawodnicy, którzy nie są uzupełnieniem kadry a w moim odczuciu mogą być wzmocnieniami. Oczywiście wszystko zweryfikuje boisko ale póki co jestem dobrej myśli.
Pasowało by też, trochę przewietrzyć szatnię, myślę że w końcu darmozjad Łobodziński rozwiąże kontrakt i na jego pensję, ściągniemy zawodnika który będzie jej wart. Do tego Łukasz Garguła, w moim odczuciu nie ma praktycznie większych szans na grę podobnie jak Kowalski oraz Burliga, należałby ich albo sprzedać albo wypożyczyć.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|