Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 22:47
vaazon napisał(a):Wyświetl post
Oj kurde, a zapomniałem, że i Lamey może grać na lewej. Już w ogóle nie kminię tego bloku defensywy, bo tylko przyprawia mnie o ból głowy.

Pamiętajcie, że para stoperów Chavez - Jaliens ma ten plus, że grali ze sobą przez pół roku, więc są zgrani. Jak dla mnie, Jovanovic jest szykowany raczej na bok.
Para Chavez Jaliens ma ten minus, że w lidze sprawdziła się bardzo przeciętnie i żaden z zawodników z tej pary nie umie dobrze grać w powietrzu.

kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Cel Maaskanta osiągnięty. Mamy wielu piłkarzy uniwersalnych. Z ciekawości zrobiłem sobie rozpiskę.

Bramkarz: Pareiko*, Jovanic, Kurto
Prawa obrona: Lamey*, Jaliens, Jovanovic, Burliga
Środek obrony: Chavez*, Jovanović*, Bunoza, Jaliens, Kowalski
Lewa obrona: Nunez*, Pajlić, Lamey, Burliga
Defensywny pomocnik: Sobolewski*, Wilk*, Brud
Ofensywny pomocnik: Melikson*, Garguła, Jirsak, Mączyński, Rado, Brud
Prawe skrzydło: Małecki*, Kirm, Iliev, Burliga, Boguski
Lewe skrzydło: Iliev*, Nunez, Kirm, Małecki, Boguski, Garguła
Napastnik: Genkov*, Boguski

* zaznaczyłem moim zdaniem podstawowych zawodników
Z większością się zgodzę, ale mam wątpliwości co do ataku.
1) Nie wierzę, żeby Boguski był brany pod uwagę na szpicy, kompletnie nie ten typ zawodnika
2) Zestawienie pomocy będzie się zapewne zmieniało, bo trener nie chce grać parą Wilk - Sobolewski. Zdecydował się tak kończyć sezon, bo mieliśmy słabą obronę i to był jedyny sposób żeby ją załatać.
3) Jeżeli ściągniemy dobrego środkowego pomocnika, to bardzo możliwe, że Melikson pójdzie na bok ataku. W wielu meczach minionego sezonu podwajał pozycję skrzydłowego, tym samym blokując wyjście naszego bocznego obrońcy - trener musi to jakoś rozwiązać, bo potem na skrzydle jest tłoczno, a w środku nie ma piłkarzy na wykończenie.
4) Jeśli Boguski wróci do dobrej dyspozycji, może przejąć miejsce Meliksona za atakiem, bo takiego gracza tam potrzebujemy, nie dryblującego, ale szukającego miejsca i pokazującego się partnerom pod grę.
5) Dwa dobre transfery do pomocy i ataku mogą jeszcze wywrócić tę rozpiskę do góry nogami.
6) Moje osobiste zdanie od dłuższego czasu, - Burliga na środek ataku.

Dzimi napisał(a):Wyświetl post
No to popełniłeś poważny błąd. Obowiązkowa lektura, aby nadrobić zaległości: http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...eszlym,1657786

Cytuje kluczowy fragment z wypowiedzi Maaskanta:

To są słowa Maaskanta, to on decyduje kto zagra, także że nie ma szans, aby Jaliens siedział na ławce.
Trener wielokrotnie podkreślał, że ma zamiar dostosowywać styl gry do przeciwnika, to powinno tyczyć się również obrony. Na dziś ma kilku stoperów o różnej charakterystyce i z nich będzie wybierał. Jak dla mnie akurat para Chavez - Jaliens jest mało prawdopodobna ze względu na kiepską grę w powietrzu.
Odpowiedz cytując