Dzimi napisał(a):

No to popełniłeś poważny błąd. Obowiązkowa lektura, aby nadrobić zaległości: http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...eszlym,1657786
Cytuje kluczowy fragment z wypowiedzi Maaskanta:
To są słowa Maaskanta, to on decyduje kto zagra, także że nie ma szans, aby Jaliens siedział na ławce.
|
Jailens sagrał kilka meczów słabo - 1 czy 2 bardzo słabo resztę poprawnie - zawsze o klasę gorzej od Chaveza - ludzie mówią o tym jak to wspaniale wprowadza piłkę do pomocy, a ja pamiętam tylko jak z Arką się zawsze 15 minut rozglądał gdzie podać i mósiał w ostantniej chwili niecelnie podawać pod presingiem rywala.
Nie twierdze ze Kew jest słabym piłkarzem - jednak patrząc na to co grał u nas w Wiśle na pierwszy skład nie zasługuje, podobała mi się za to współpraca Bunozy z Chavezem w okresie przed jego kontuzją (Bunozy).
Zobaczymy jak Maskant zestawi obrone - zawodników do wyboru ma multum.
Mam tylko nadzieję ze nie będzie się kierował sentymentami czy "szybkością kolektywną", a zestawi obronę pod optymalnym względem.
Uprzedzając protesty - Oczywiście że RM kieruje sie sentymentami przy ustalaniu składu - wszyscy trenerzy mają swoich ulubieńców - jedni są bardziej uporczywi inni mniej.