Wyświetl pojedynczy post
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 18:05
jova napisał(a):Wyświetl post
Chciałem przypomnieć, że poza Valerengą, Dinamem, Levadią i Karabachem istnieje wiele innych przykładów spotkań, w których reprezentant "egzotycznej", słabej ligi podejmował walkę i pokazywał reprezentantowi Polski, że nie jest piłkarskim kopciuszkiem.
Zrobiłem to, bo nie widzę sensu w dyskredytowaniu Skonto, nazywaniu ich półamatorami, w licytowaniu się iloma golami ich pojedziemy. Moim zdaniem to żenujące zachowanie, dziecinada. Niezależnie od tego, czy jest uzasadnione, czy nie, pompowanie balona kiepsko świadczy o wielu użytkownikach tego forum.

Przecież Wisła też jest takim Skonto dla wielu europejskich drużyn. Chcielibyście czytać o swoim klubie rzeczy, które sami wypisujecie o jego rywalach? Przeciwników należy szanować, a wyższość pokazywać na boisku, a nie w przedmeczowych wypowiedziach.
Nie zgadzam się, że postawienie tezy o absolutnej wyższości piłkarskiej Wisły nad Skonto oraz stwierdzenie, że obowiązkiem i jedynym możliwym celem Wisły jest wygrać ze Skonto miałoby być dowodem na (moją na przykład) żenującą dziecinadę. Nie ma to nic wspólnego z kwestią podejścia fair,czy okazywaniem lub nie szacunku dla rywala. Takie są po prostu moje oczekiwania bazujące na realistycznej ocenie potencjału przeciwnika.
Nie czułem się obrażony, gdy kibice Barcelony pisali na swoim forum dwa lata temu, że "nie ma innej opcji", niż wygrana z Wisłą i nie było to z ich strony lekceważenie, tylko realistyczne postawienie sprawy, określenie celu dla swojej drużyny.

Oczywiste jest też, że sprawy awansu nie przesądzamy. Tenże trzeba sobie wywalczyć bo Skonto nie wyjdzie na gierkę treningową - dla nich może to być jedna z nielicznych okazji do pokazania się "w Europie". Nasza liga jest dla tych piłkarzy Ziemią Obiecaną, a gra przy dwudziestu tysiącach ludzi na stadionie i dwóch milionach przed telewizorami może się niektórym z nich zdarzyć tylko raz w życiu.
Odpowiedz cytując