Wyświetl pojedynczy post
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.06.2011, 16:23
jova napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jak wyszłoby porównanie średniej wieku pomiędzy dwoma grupami: użytkownikami forum, którzy podchodzą do Skonto z szacunkiem i tymi, którzy licytują się jak wysoko i jak gładko Wisła puknie Rygę. Odnoszę wrażenie, że Ci pierwsi są znacznie bardziej doświadczeni.
Wszyscy pamiętacie o Valerendze, Dinamo, Levadii, Karabachu, a powinniście jeszcze kojarzyć:
Fylkir Reykjavik, Spartak Warna, Dinaburg Daugavpils, Tobol Kostanay, Shamrock Rovers, Ventspils Ryga, Cementarnica Skopje, Ameri Tbilisi (niewiele brakowało), Shakhtyor Soligorsk i Inter Baku (prawie).
Drugoligowy (wtedy) Terek Grozny też można by dopisać, choć to w miarę znana marka. Pamiętacie te mecze? To tylko ostatnia dekada.
Powiedz mi co to ma wspólnego z Wisłą? To, że Cracovia odpadła z jakimś tam zespołem?

Grają zawodnicy, nie drużyny.

Ja mogę ci przypomnieć jak rozwaliśmy Schalke 4-1 na wyjeździe... I jaki z tego wniosek? Żaden, bo nikt z tamtych piłkarzy w meczu z Skonto nie wystąpi.

Nawet porównania do Karabachu są bez sensu - trenerem nie będzie Kasperczak, w ataku nie będzie grał Brożek, ani Żuraw, w obronie nie będzie Cikosa, Brożka, Kowalskiego, Bunozy, w linii pomocy nie będzie Paljica czy Łobodzińskiego...

Fakty są takie, że oglądając wiosenne meczy Wisły i aktualne mecze Skonto widać wyraźną różnicę poziomów na naszą korzyść. Dlatego jesteśmy zdecydowanymi faworytami, choć jak to w piłce niespodzianki się zdarzają...
AYALA napisał(a):Wyświetl post
skład ma Skonto oparty na 19-21 latkach plus 104 krotny Repr. Laizans.(32 lata).Ciężko powiedziec czego sie można po nich spodziewac.
Jak ciężko powiedzieć, skoro ich mecze są ogólnie dostępne w internecie? Nie tylko skróty, ale nawet dla masochistów całe 90 minut...

Cytat:
Zespoły ze Wschodu prezentują bardzo różny poziom (Szawle z jednej strony a z drugiej Levadia Tallin).
A to była jakaś różnica poziomów między tymi drużynami? To że pechowo i frajersko zagraliśmy z Levadią, wcale nie czyni jej mocniejszej od Szawle...
miki007 napisał(a):Wyświetl post
Jak przejdziemy Łotyszów i odpadniemy w 3 rundzie to będziemy rozstawieni w eliminacjach do LE Pytam czysto teoretycznie bo wierze że będzie awans do LM.
Nie.
Ddf
Odpowiedz cytując