Wyświetl pojedynczy post
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2011, 21:29
a ja wierzę, że tym razem może się udać. Po pierwsze i najważniejsze to podejście mentalne. Ktoś to już, że w polskiej myśli szkoleniowej utarło się, że" Liga Mistrzów to coś nieosiągalnego i za wysokie progi, a dla nas osiągalna jest tylko LE " przez co na starcie eliminacji do LM z przeciwnikiem w naszym zasięgu do przejścia czy z tym lepszym podejście było następujące: " trudno może za rok się uda powalczyć o LM a teraz oby chociaż się udało wejść do Ligi Europejskiej". Holendrzy już tą LM widzieli nie raz bo drużyny Holenderskie w LM grają. Dlatego mają inne podejście na zasadzie "czemu ma nam się nie udać?".
Moim zdaniem mecze się wygrywa bądź przegrywa podejściem mentalnym. Wiadomo, że umiejętności są ważne, ale gdy między drużynami nie ma różnicy kilku klas liczy się mentalność. Jak dana drużyna nie uwierzy, że awansują to dupa zbita.
Co do piłkarzy sprowadzonych do tej pory uważam iż stawianie na doświadczonych zawodników, którzy zasmakowali LM jest strzałem w 10 ponieważ grali tam i wiedzą jak awansowali/jaka mieli drużynę i wiedzą, że Barceloną nie byli a jednak im się udało czyli można, słowem nie boją się tej LM.
Wierzę w obecną politykę oraz jej owoce w postaci awansu,dopływu pieniędzy na inwestycje(system szkolenia, boiska,szkółka,scouting).
Może trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że sedno wypowiedzi jest zrozumiałe.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości
Odpowiedz cytując