bonawentura napisał(a):

Ja nie wiem, czego wy więcej chcecie. Jovanovic jak na swój wiek jest bardzo dobrym zawodnikiem - widziałem jego występy w europejskich pucharach i był on wyróżniającym się piłkarzem. Dobrze bronił, dobrze wyprowadzał piłki - takiego piłkarza nam właśnie trzeba. I to nie jest piłkarz "z łapanki". To świetny obrońca. Owszem, zdarzały mu się błędy, ale jego gra finalnie wychodzi na duży plus.
Teraz nie inwestujemy w drużynę? Iliev, czy Lamey to nie wzmocnienia? Bo są za darmo? Przecież to absurd. Iliev jest bardzo dużym wzmocnieniem, a Lamey - zobaczymy. Inwestujemy obecnie tak, by dostać się do Ligi Mistrzów, przy relatywnie niskich kosztach, a sprawa awansu zawsze jest związana z pewnym ryzykiem(bez względu na koszty).
|
Pisałem raczej o Diazie i Lameyu - Jovanovic wygląda solidnie.
Iliev to raczej tanie uzupełnienie skłądu na ten sezon. Ale powinien swoje zadania spełniać. Lamey natomiast to ... ktoś po kim niczego dobrego narazie powiedzieć się nie da. Ale będzie miał swoje szanse.
Jovanović byłby pierwszym przyszłościowym wzmocnieniem w tym okienku.
Wiadomo że chcemy piłkarzy na poziomie na teraz, ale nie ma sensu brać zawodników o wątpliwej przydatności na roczne kontrakty i wyporzyczenia. Daleko tak nie zajedziemy jheżeli co roku w lato trzeba będzie w pośpiechu łatać dziury w kadrze, bo 50% zawodników kończą sie kontrakty.
Wisła potrzebuje stabilizacji a nie łapanki 10 transferów co rundę. Zespół musi się zgrywać.
Szkoda ze nie ma Polaków - ale cóż taka fanaberia Właściciela.