a kto ma podawac nazwiska tych talentów? ja ? nic nie znaczący ludzie mogą właśnie tylko tak na forach pisac, anonimowo. z reszta kto uwierzy? kto to przeczyta? i co? wezmie na testy goscia zaproponowanego np przeze mnie albo inna osobe prywatną? to jest niemozliwe i dlugo nie będzie dopóki w kazdym klubie nie bedzie kogos kto obiektywnie patrzy na zawodnikow i wysyla info "do góry", ze maja talent i trzeba go sprawdzic.
gorzej, ze od mlodych lat pilkarze piją, palą itd a jak wiem po sobie jeden dzien duzego picia bardzo zatraca to co osiagnal nasz organizm przez ostatnie np 2 tygodnie treningu. sa wyjątki, ale jest ich mało i z resztą nie w obecnej formie futbolu.
w moim miescie jest taki piłkarz Kamil Wenger (kiedys boczny obronca, teraz jak widze srodkowy), i tylko dlatego że poimprezował z pewnym gościem związanym wyżej z SMS Łódź to został tam wytransferowany, no i imprezuje dalej, a ogrywał wszystkich i nie zapowiadał się wcale na obrońce. Teraz gra w Bełchatowie, ciekawe, nie ? To jest jeden pilkarz ktory sie wybił, bo reszta poszla co najwyzej do MKSu Kluczbork lub tułają się po wioskach. a on jest kapitanem reprezentacji U19. jest jeszcze u nas kilku takich i z powodzeniem mogliby grac co najmniej w 1 lidze jakby ktos ich dostrzegł.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...er,1572,246273