Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2011, 14:10
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie mówiąc, dobrze by było gdyby za podanie dokładnego wyniku było więcej pkt, nawet 5 pkt za trafiony wynik, przecież to jest najważniejsze i to powinno być najbardziej punktowane. Można by coś jeszcze zmienić, tak by było do zdobycia więcej pkt, a co za tym idzie konkurs byłby atrakcyjniejszy.

moja propozycja korekt (strzałeczki obok zmian, zmiany na czerwono)

3. Punktacja.

* Pierwsza jedenastka:

- Poprawne wytypowanie całej ''11'' - 11 pkt +
3pkt gratis. <---
- Poprawne wytypowanie od
9 do 10 zawodników z pierwszej ''11'' - 1 pkt za każdego + 1 pkt gratis <---
- Wytypowanie do
8 zawodników - 1 pkt za każdego bez bonusów. <---

* Zmiennicy:

- Poprawne wskazanie zmienników (3) - 1 pkt za każdego.
- Poprawne wytypowanie strzelca/ ów bramki/ ek -
2 pkt za każdego. <---

* Wynik:

- Poprawne wytypowanie wyniku końcowego -
5 pkt <---
- Wytypowanie zwycięzcy -
3 pkt ( punkt dla każdego, kto nie trafił dokładnego wyniku końcowego, ale wytypował zwycięstwo danej drużyny) <---
- Wynik do przerwy - 1 pkt ( punkt otrzymują typerzy, którzy wskazali, jaki wynik będzie do przerwy czyli kto będzie prowadził albo czy będzie remis.

Pozwoliłem sobie podkreślić te ciekawsze wersje rozwinięcia regulaminu konkursu i teraz tak:

Bardzo dobry pomysł ze zwiększeniem progu punktowego za wytypowanie 9 zawodników do 11.
Również drugi podpunkt w którym mowa o 8 zawodnikach można uznać za trafiony i myślę, że mógłby się taki zapis znaleźć w nowym regulaminie.

Co do strzelców i 2 pkt za każdego:
Mam pewne obawy co do trafności tego pomysłu, bo wtedy zapewne będziemy mieli sytuację, że każdy będzie typował wyniki typu: 4-0, 5-2, 6-1 itp - żeby wpisać jak największą ilość strzelców i zwiększyć szansę na zarobienie dodatkowych punktów, czyż nie ?

Zwiększenie punktów za dokładne wytypowanie wyniku, też może być dobrym pomysłem.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując