Wyświetl pojedynczy post
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2011, 21:06
Na wstępie z góry chciałbym przeprosić modelatora za mój powrót do tych znaczków Adidasa. Widzę, że wątek rozmowy poszedł dalej a ja jak dotąd byłem nie osiągalny i dopiero teraz mogę coś napisać.
Dzięki wszystkim za wyjaśnienie "zawiłości" logotypu Co się tyczy "liścia" Adidas Oryginal to możliwe, że wprowadzili teraz taki podział. Mam przed sobą jeden z egzemplarzy tygodnika "Piłka Nożna" w którym znalazłem archiwalne zdjęcie... Grzegorza Lato który pomyka po boisku w koszulce naszej reprezentacji na której jest "liść" Adidasa Pamiętam zresztą jeszcze z gimnazjum mojego nauczyciela WF który również miał dresik z liściem.
Postanowiłem poszperać po sieci i znalazłem takie cuś:

"Od 1972 r. firma Adidas posiada swój znak firmowy logo - koniczynkę, która symbolizuje ducha igrzysk olimpijskich. Znak logo również oznacza połączenie trzech kontynentów. Indywidualnym logo są trzy paski, które oznaczają trzykrotne wzmocnienie buta."

Ps. Gdyby wywiesić podczas meczu odpowiedni transparent wzdłuż boiska to media się zainteresują pomysłem powrotu Białej Gwiazdy na koszulkach
Będzie zupełnie tak samo jak podczas akcji "Niespełnione Rządu obietnice temat zastępczy kibice"
Ostatnio edytowane przez mariusz92abg : 17.06.2011 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując