Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 18:12
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszytstko kwota ponad 5 mln Euro troche dla mnie z kosmosu ,Mierzejewski moze i jest dobry ale napewno za taka kwote to mozna by lepszych wyszukac ,w ktorejkolwiek europejskiej lidze.
Sęk właśnie w tym, że nie jest to takie łatwe, bo piłkarz to nie tylko umiejętności, to też kwestia dopasowania go do drużyny pod względem charakterologicznym między innymi. Weźcie też pod uwagę to, że Trabzonspor w kilku ostatnich latach strasznie sparzył się na zagranicznych zawodnikach pod względami hm...nazwijmy to wychowawczymi. A byli to głównie piłkarze z Ameryki Południowej, Serbii itd. Tak że z racji takiej, że są zadowoleni z Brożków i Głowackiego, z ich procesu aklimatyzacyjnego, to też woleli dać ciut za dużo za Mierzejewskiego, ale wiedząc, że ten nie będzie miał problemów będąc w Turcji w gronie innej trójki Polaków.

Ja jestem pewien, że będą z Mierzeja zadowoleni, bo w Turcji jest dużo luzu na boisku, dużo szybkiej gry ofensywnej, technicznej, a Mierzej w takiej grze czuje się jak ryba w wodzie. Szczególnie, że kupują go za kasę, którą dostali od Arabów po sprzedaży Jaja Coelho, nomen omen bardzo dobrego, ale cholernie chimerycznego zawodnika.
Odpowiedz cytując