Angmir napisał(a):

Heh ciesze się że nie jestem jedynym myślącym trzeźwo w kraju Zombie.
Jedynie o powiem ze do Maora nie ma się co czepiać - grał w egzotycznej lidze w mało medialnym klubie dlatego się "uchował" jak zagra 2 sezony na takim poziomie to może tez ktoś z 3-4 mln € da. (wiadomo wiek)
|
Fakt, mój podjazd pod Maora był przesadny.
Ale strasznie śmieszy mnie to, że na tym forum są wielkie pretensje o to, że kilka występów i z Polaków robi się gwiazdy z Polaków, a taki Maor, co to w życiu miał dosłownie pół rundy rzeczywiście bardzo dobrze rozegranej w wieku 26-lat jest lepszy od zawodnika, który wśród najlepszych w Polsce jest co najmniej rok dłużej, a i jest młodszym graczem.
Szczerze mu życzę, żeby nie było tak jak z tym niezdowym powszechnym orgazmem nad grą Stilicia (co to również przez pół roku udowodnił, że jest ponoć dziesięć poziomów wyżej pod względem wyszkolenia technicznego nad którymkolwiek z Polaków), od którego w Bundeslidze wolą nawet aktualnie nieokrzesanego Klicha...No ale tam się nie znają, bo Ci co się znają siedzą na forum Wisły.
fialo napisał(a):

|
Dokładnie jak piszesz, Turcy to durnie, wyłożenie 5 milionów euro za Mierzejwskiego to nic innego tylko kretynizm czystej postaci. I choćbyś dalej zaklinał rzeczywistość jak to robisz w swoich postach, broniąc tych pseudopiłkarzy z zajebiście wybujałym ego, to nic nie zmieni faktu, że Mierzejewski to nie jest zawodnik wart 5 milionów Euro. Nie wiem w jakich meczach go obserwowali, ale na pewno nie zrobili tego dokładnie. Bo wszak taki lider, zawodnik wybijający się ponad poziom tak znacznie, że aż jest wart 21 milionów powinien w otoczeniu zupełnie nienajgorszych piłkarzy bohatersko pociągnąć warszawską Polonię do chwały i trofeów. A jakoś dziwnym trafem, obiło mi się o uszy, że feta mistrzowska była jednak na rynku, patrz co się porobiło.
|
Jeden świetny piłkarz w śmiesznie zarządzanym klubie samemu wiele nie zrobi, choćby był to nawet najlepszy polski piłkarz.
Powiem jedno, tą cenę zweryfikuję następny sezon w jego wykonaniu. O Lewandowskim też się nasłuchałem, że nie da rady i że Dortmund przepłacił, a jak widać nie do końca się to sprawdziło.
fialo napisał(a):

|
Na pewno za chwilę powołasz się na mecze z trzecimi rezerwami Francji i Argentyny, w których to Mierzejewski rzekomo błyszczał (chyba tylko w propagandzie Szpakowskiego). Otóż nie błyszczał, niczym nie wyróżniał się z szarości serwowanej przez naszą reprezentację.
|
http://www.youtube.com/watch?v=JJ6vV...layer_embedded
^^
3:33, 5:20, 9:36, 11:02, 11:26, 11:52
To tak odnośnie meczu z Arg, wybacz, ale reszty meczów Mierzejewskiego nie chce mi się już analizować
fialo napisał(a):

|
(nie zapominajmy, że ten wielki piłkarz europejskiej klasy grał jedną z głównych ról w kompromitacji z Hiszpanami)
|
Czy tylko mi się wydaję, że to stwierdzenie jest lekkim nadużyciem?
fialo napisał(a):

|
Nieodgadnioną zagadką jest dlaczego Turcy dali za niego 5 milionów Euro, najwyraźniej nie chcą Ligii Mistrzów u siebie - bo za tę kasę można wynaleźć zawodnika przewyższającego Mierzejewskiego umiejętnosciami - i to bez najmniejszego problemu.
|
Odpowiedź jest prosta, bo uznali że Mierzejewski jest według nich wart takiej kasy
fialo napisał(a):

|
Co do Klicha to już zupełnie odleciałeś. Idę o zakład, że ten zawodnik w Wolfsburgu będzie krążył na linii trybuny-ławka rezerwowych-drużyna rezerw. Chimeryczny, niedokładny, nonszalancki, a niektórym chyba obraz przesłoniły dwa rzuty wolne i rykoszet w meczu z Amicą.
|
Bla bla bla, wróżenie z fusów.
fialo napisał(a):

Naprawdę zrozum jedno - nie jest tak zajebiście, jak Ci się wydaje. Pojmij to, a upadek na Euro będzie dużo mniej bolesny, bo nie nastąpi z wysokiego C twoich oczekiwań .
|
Kolejny raz ktoś próbuje mi wmówić to samo, zrobić ze mnie hurraoptymistę. Powiem tak, ja bardzo sobię cenię wagę detali, dbałość o detale świadczy moim zdaniem o profesjonaliźmie, który to jest mile widziany w większości dziedzin życia, nawet w komentowaniu na forum. A ten mało znaczący detal jest taki, iż ja bronię nie całości polskiej piłki, ale bronię tej jej części, którą uważam, że krytykuje się niesłusznie, po to, żebyśmy nie brnęli w bezmyślne rzucanie gównem na lewo i prawo, bez argumentów, bez konkretu.
Może jest też tak, że moje wypowiedzi są uznawane za hurraoptymizm, bo zbyt mało krytykuję? Ale wynika to z tego, ze gdybym chciał SENSOWNIE i bronić, i krytykować, to bym musiał zrezygnować zupełnie ze snu, a jeśli jakiejś krytyki nie komentuje, to zazwyczaj znaczy to tyle, że się z nią zgadzam.
Krytyki natomiast jest w naszym kraju wszędzie pod dostatkiem, więc nie czuję też potrzeby wynajdowania koła na nowo i powtarzania po kimś tego, co wcześniej powiedział. No i może jest też tak, że takie moje "posty-zgody" z daną krytyką po prostu giną w tym morzu krytyki i rzuca się w oczy tylko to, co kontrastuje z resztą, czyli moje "obrony"?
W każdym razie gdyby Ci te moje krytyczne wypowiedzi w ten sposób nie zaginęły, to byś wiedział, że ja przewiduję raczej na turnieju klapę. Mamy kiepskiego selekcjonera, kiepską organizację w związku, a żebyśmy osiągnęli wyjście z grupy z drugiego miejsca potrzebujemy perfekcji w każdym calu i trochę szczęścia (głównie ze zdrowiem grajków i formą bramkarzy).
Uważam, że potencjał pierwszej jedenastki (albo powiedzmy czternastki, piętnastki piłkarzy) naszej reprezentacji umożliwia postawienie sobie takiego celu, ale nie w obecnej sytuacji, kiedy raczej nie ma większej nadziei na to, że ktoś przygotuje udanie tą drużynę do turnieju.
No ale też nie wymagam tego, żeby ktoś śledził moją "twórczość" na bierząco, więc w pełni rozumiem że tak mogło się stać i po prostu uświadamiam Cię, że zdanie w tej kwestii mam inne
fialo napisał(a):

Naprawdę szanuję Cię za wytrwałość i samozaparcie w bronieniu polskich "piłkarzy". Jednakowoż chciałbym wierzyć, że nie jesteś finansowany przez PZPN
|
Jeśli czyta mnie ktoś z PZPN - ja chętnie za pisanie tego, co do tej pory piszę trochę grosza wezmę, skoro i tak mam zamiar dalej to robić i to za darmo! Tak że panowie Piechniczek i Engel, rozważcie moją propozycję
fialo napisał(a):

|
Naprawdę uważacie, że cena 5 milionów za Mierzejewskiego jest okej i nie jest to szaleństwo totalne - ot, ceny za piłkarzy idą w górę ... ?
|
Tendencja przepłacania jest powszechna właściwie w każdym zakątku ziemi. Powiedzmy sobie szczerze, żaden piłkarz nie jest wart tego, żeby za niego dawać nawet 10 milionów euro, bo to TYLKO SPORT, mimo wszystko.
fialo napisał(a):

Baala - przywracasz mi wiarę w ludzi, gdyż już myślałem, że są tutaj sami urzeczeni Polską Myślą Szkoleniową fantaści w stylu rw88
|
Wypraszam sobie, wspomniana PMŚ to jest akurat dziedzina naszej piłki, którą mocno krytykuję i dla mnie cudem jest, że przy takim szkoleniu mamy w ogóle piłkarzy typu Błaszczykowski, Lewandowski, czy Szczęsny. No ale Polska to duży kraj...