Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 16:11
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No popatrz, ale Ci Turcy to durnie !
Dokładnie jak piszesz, Turcy to durnie, wyłożenie 5 milionów euro za Mierzejwskiego to nic innego tylko kretynizm czystej postaci. I choćbyś dalej zaklinał rzeczywistość jak to robisz w swoich postach, broniąc tych pseudopiłkarzy z zajebiście wybujałym ego, to nic nie zmieni faktu, że Mierzejewski to nie jest zawodnik wart 5 milionów Euro. Nie wiem w jakich meczach go obserwowali, ale na pewno nie zrobili tego dokładnie. Bo wszak taki lider, zawodnik wybijający się ponad poziom tak znacznie, że aż jest wart 21 milionów powinien w otoczeniu zupełnie nienajgorszych piłkarzy bohatersko pociągnąć warszawską Polonię do chwały i trofeów. A jakoś dziwnym trafem, obiło mi się o uszy, że feta mistrzowska była jednak na rynku, patrz co się porobiło.

Na pewno za chwilę powołasz się na mecze z trzecimi rezerwami Francji i Argentyny, w których to Mierzejewski rzekomo błyszczał (chyba tylko w propagandzie Szpakowskiego). Otóż nie błyszczał, niczym nie wyróżniał się z szarości serwowanej przez naszą reprezentację. Tak zaciekle go bronisz, więc wyjaw mi w czym, mówiąc archaicznie - w jakim elemencie piłkarskiego rzemiosła, Mierzejewski przewyższa np Meliksona właśnie. Bardzo ciekawi mnie ta argumentacja. Gość się wypromował dzięki przeciętnej grze w kadrze (nie zapominajmy, że ten wielki piłkarz europejskiej klasy grał jedną z głównych ról w kompromitacji z Hiszpanami) i jako-takiej grze w polskiej lidze. Nieodgadnioną zagadką jest dlaczego Turcy dali za niego 5 milionów Euro, najwyraźniej nie chcą Ligii Mistrzów u siebie - bo za tę kasę można wynaleźć zawodnika przewyższającego Mierzejewskiego umiejętnosciami - i to bez najmniejszego problemu.

Co do Klicha to już zupełnie odleciałeś. Idę o zakład, że ten zawodnik w Wolfsburgu będzie krążył na linii trybuny-ławka rezerwowych-drużyna rezerw. Chimeryczny, niedokładny, nonszalancki, a niektórym chyba obraz przesłoniły dwa rzuty wolne i rykoszet w meczu z Amicą. Naprawdę zrozum jedno - nie jest tak zajebiście, jak Ci się wydaje. Pojmij to, a upadek na Euro będzie dużo mniej bolesny, bo nie nastąpi z wysokiego C twoich oczekiwań

Naprawdę szanuję Cię za wytrwałość i samozaparcie w bronieniu polskich "piłkarzy". Jednakowoż chciałbym wierzyć, że nie jesteś finansowany przez PZPN

Naprawdę uważacie, że cena 5 milionów za Mierzejewskiego jest okej i nie jest to szaleństwo totalne - ot, ceny za piłkarzy idą w górę ... ?

Baala - przywracasz mi wiarę w ludzi, gdyż już myślałem, że są tutaj sami urzeczeni Polską Myślą Szkoleniową fantaści w stylu rw88
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.06.2011 o godz. 16:36.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując