Wyświetl pojedynczy post
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 14:25
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam za rozmycie, ale ja w kwestii formalnej.

Zdajesz sobie sprawę, że piszesz bzdury? Nie chcę wnikać jakie masz motywacje, chociaż wydają się oczywiste.

W każdym razie:

W Bundeslidze przyznawana jest złota gwiazdka za każde kolejne 5 mistrzostw. Stad Bayern ma 4 za 21 tytułów, a Dortmund 1 za 6 mistrzostw. W Turcji mamy podobną sytuację i tak Fener ma za 18 mistrzostw 3 gwiazdki, Galata to samo za 17 mistrzostw, a Besiktas 2 gwiazdki za 13 mistrzostw. Dalej mi się już nie chce. Polecam następnym razem zainteresować się sprawą zamiast po raz n-ty doszukiwać się antywiślackiego spisku Legii.

Hmm, faktycznie trochę ukoloryzowałem. But the point is że w żadnym kraju nie ma srebrnej ani białej gwiazdki. A we Włoszech przyznaje się 1 złotą za każde 10 mistrzostw, i 1srebrną za każde 10 pucharów. Sugerowałem się tym odnosząc się do całego świata, co przyznaję faktycznie jest błędem.

I nie jestem antylegijny, przynajmniej nie aż tak. Kiedyś jak wprowadzono te gwiazdki przeczytałem gdzieś artykuł niepochlebny Legii i wprowadzenie srebrenej gwiazdki za 5-9 tytułów, gdzie Legia ma ich 8. Czy było to celowe, raczej się nie dowiemy, a moja wypowiedź była czysto ironiczna.
Odpowiedz cytując