Wyświetl pojedynczy post
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 12:24
Hmm.. jakby co to ja zaliczam sie do tych ktorzy wg ciebie chodza na mecz dla własnej "korzysci", bo dopinguje raczej rzadko, choc na meczach wszystkich Wislackich sekcji jestem niemal zawsze..

Co do tych 50 osob - to zagdzam sie ze nie ma szans na regularne poajwianie sie takiej grupy w mlynie, tak samo jak nie ma szans by na hali było regularnie 500 "widzów", dlatego pisałem o takiej sytacji głównie w perspektywie juz decydujacej fazy rozgrywek, gdy emocje sa z reguły najwieksze a co za tym idzie istenieje wieksza szansa na sciagniecie ludzi na hale. (minusem jest to że wowczas juz pilkarze wroca na boiska po zimowej przerwie, a to zawsze obniza liczbe ludzi na hali) Mozna natomiast probowac juz od poczatku podejmować pewne kroki w celu naklonienia ludzi na przyjscia i na ta sekcje - tak jak np w wypadku futsalu, tzn mocniej rekalmowac ich wystepy na innych sekcjach. Dobrze by tez było lepiej niz ostatnio ustawiac pory spotkan i kolejnosci ich rozgrywania. Bo jesli np po meczu koszykarek trzeba czekac 2 godz na spotkanie koszyakrek to mało kto bedzie czekał, ale jesli siatkarki na rozgrzewke wychodziłyby niemal po zejsciu z parkietu koszykarek to pewnie troche osob by taka mozliwosc rozważyło, zwłaszcza gdyby spiker na koszykarke pare razy poinformował i "konkurencyjnej" sekcji. I na takie zacisnienie "wspolpracy" miedzy sekcjami prawde mowiac bardzo liczę, a dotychczasowe działania nowego zarządy TS-u daja spora nadzieję ze tak sie stanie.

PS Specjalnie nie dzielę ludzi na "pikników" i "fanatyków" na hali potrzebni sa i Ci i Ci. a granica miedzy jednymi a drugimi jest bardzo cienka, a już napewno dzieje sie tak w naszym klubie. Wiekszość "pikników" kiedys była "fanatykami" i czesto to widać, zwłaszcza w kluczowych momentach spotkań. I tak naprawde najlpesza atmosfera robie sie wowczas gdy doping idzie w parze z emocjami, i gdy przez to cała hala powstaje z miejsc.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując