Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2011, 09:10
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie to Wisła nie powinna występować w europejskich pucharach. Bo co taka Wisła może do tych pucharów wnieść. W zeszłym roku brak stadionu, w tym roku stadionu też nie ma. Wisła powinna najpierw stadion wybudować a potem walczyć o europejskie puchary. Nie odwrotnie. Po kiego grzyba było walczyć o to mistrzostwo jak się stadionu nie ma ? Sportowo to co my możemy tam wnieść. Dwa ostatnie sezony dno i muł. Dla kogo jestesmy atrakcją ? Czy jest sens dopuszczania Wisły do pucharów po to tylko, aby była para dla jakieś solidnej drużyny ?
Nie wiem o co Ci chodzi. Wszak Wisła od wielu już lat w pucharach nic nie grała, rzecz jasna nie licząc egzotycznych wycieczek na Kaukaz, tudzież do Estończyków. Wiesz czemu nic nie ugrała?Bo w Europie weryfikacja klubów przebiega dużo szybciej i bezwzględnie. Nie mamy w dalszym ciągu zaplecza pozwalającego grać w Europie, to samo z finansami. Zwyczajnie nie ta liga,no i nas tam nie ma. A jaki jest powód naszej nieobecności w Europie,odsyłam do postów Markusa.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Sorry, pieniądze pieniędzmi, ale gdzieś tam jeszcze jest sport. Ktoś spadł, ktoś wygrał ligę. Idąc tym tokiem rozumowania to stwórzmy ligę za wejściówkami. Dziesięć milionów od drużyny, a jak nie to wypad. Przepraszam, zapomniałem o koleżance za Błoń. Im się miejsce w E-klasie należy za nazwę.
Poszedłeś ciut za daleko w interpretacji moich słów. Nie chodzi mi o zamknięcie ligi,ale o uczciwe przyglądanie się pewnym zapisom. Od klubu w Ekstraklasie uważam,że można wymagać pełnej płynności finansowej i stadionu z podgrzewaną murawą oraz zadaszeniem. Jeśli tego nie masz to nie grasz. Czy to aż tak dużo?Wygrał ktoś ligę,ok ale czy stać go na to aby grać wyżej?

Znam klub w niższej klasie rozgrywkowej, który doprawdy mógłby być wzorem dla wielu klubów w Polsce. Jedna trybuna z pełnym zadaszeniem, równiutka jak stół murawa. Chłopcy kopią ładnie dla oka, spokojnie mogliby wejść ligę wyżej, ale nie wejdą. Czemu?Bo kasa dużo większa jest potrzebna, a nie ma gwarancji,że będzie w przypadku awansu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując