Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2011, 21:17
Za zakazaną gazetą :

Cytat:
Plan jest z pozoru prosty: za trzy sezony siatkarska Wisła ma grać w PlusLidze Kobiet, a potem w europejskich pucharach. - Sport składa się z marzeń, ale wszystko zależy od pieniędzy - przyznaje Ludwik Miętta-Mikołajewicz, prezes TS-u

Zastrzyk gotówki drugoligowej drużynie ma dać firma Galeco, która wczoraj została sponsorem głównym. W klubie snują plany na lata. Celem jest "dążenie do odbudowy potęgi żeńskiej siatkówki w Krakowie". Pod listem intencyjnym z tym zapisem podpisał się też Tomasz Szmuc, dziekan Akademii Górniczo-Hutniczej, która zapewnia m.in. stypendia dla siatkarek.

Drużyna będzie się nazywać Wisła Galeco AGH. - Mam nadzieję, że ten triumwirat jest pierwszym krokiem do odbudowy świetności kobiecej siatkówki w Krakowie. Wisła zdobywała przecież tytuły mistrza Polski. Zależy nam nie tylko na awansie do PlusLigi, ale wystartowaniu kiedyś również w europejskich pucharach. Wszystko zależy od pieniędzy - wyjaśnia Miętta-Mikołajewicz.

W realizacji marzeń mają pomóc nowe zawodniczki. Do drużyny wraca Karolina Surma. Kontrakty podpisały też Sandra Biernatek oraz Magdalena Jagodzińska, a sztab szkoleniowy szuka rozgrywającej i libero. - O nazwiskach nie chcę mówić, ale w poprzednich latach zabrakło nam doświadczonych zawodniczek. Jeśli teraz nie wydarzy się nic nadzwyczajnego, to powinniśmy awansować do I ligi - twierdzi Lesław Kędryna, trener siatkarek.

Surma: - Spada na nas presja, ale mam nadzieję, że pod względem psychicznym sobie poradzimy.
Plany szczytne. Co do nazwy, mam nadzieję, że choć raz GW napisała prawdę. Ale pewnie jak zwykle nie.
Odpowiedz cytując