Dla rozluźnienia.Zestawienie moich subiektywnych ocen co do szans na awans do kolejnych rund + przedstawienie ich w postaci procentowej.
Proszę nie traktować tego zbyt poważnie, tym bardziej że żeby było to w pełni wiarygodne, trzeba by dokładnie przyjrzeć się naszym wszystkim rywalom oraz trzeba by wiedzieć w jakim składzie my będziemy grać.
Generalnie podzieliłem przeciwników na 4 grupy
Pierwsza - zespoły z którymi powinniśmy wygrać na stojąco 95% szans na przejście
Druga - zespoły z którymi powinniśmy sobie poradzić ale trzeba będzie coś pokazać 66% szans na przejście
Trzecia - zespoły o porównywalnym potencjale, gdzie bardzo ciężko określić faworyta 51/49% szans na przejście
Czwarta - zespoły które będą zdecydowanymi faworytami 33% szans na przejście
Optymistycznie zakładam że nie ma drużyny z którą nie mamy szans

Pod koniec uzasadnię niektóre wybory.Gwiazdką zaznaczone drużyny które pewnie zdobyły mistrza bądź zdemolowały konkurencje.
2 Runda kwalifikacji
95 procent szans na przejście
Football 1991 Dudelange (Luksemburg)
Valletta FC (Malta)
FC Santa Coloma (Andora)
Tre Fiori (San Marino)
HB Tórshavn (Wyspy Owcze)
66 procent szans na przejście
Dacia Kiszyniów (Mołdawia)*
Pjunik Erewań (Armenia)
FK Borac (Bośnia i Hercegowina)
FK Mogren (Czarnogóra)
Bangor City FC (Walia)
Linfield FC (Irlandia Północna)
Toboł Kostanaj (Kazachstan)
FC Flora Tallin (Estonia)*
Breioablik (Islandia)
Skendija 79 Tetovo (Macedonia)*
Skënderbeu Korçë (Albania)*
51/49 procent szans na przejście
51 - Videoton FC Fehérvár (Węgry)*
49 - Neftci Baku (Azerbejdżan)*
Szanse na przejście tej rundy eliminacyjnej - 69.4 %
3 Runda Eliminacyjna
66 procent szans na przejście
FC Zestafoni (Gruzja)*
Shamrock Rovers FC (Irlandia)
NK Maribor (Słowenia)*
HJK Helsinki (Finlandia)
Ekranas Poniewieże (Litwa)*
Slovan Bratysława (Słowacja)*
51/49% szans na przejście
51% - Liteks Łowecz (Bułgaria)
49% - FC Viktoria Pilzno (Czechy)
51% - Malmö FF (Szwecja)
33 procent szans na przejście
KRC Genk (Belgia)
Szanse na przejście tej rundy eliminacyjnej 58%
4 Runda Eliminacyjna
51/49% szans na przejście
49% - BATE Borysów (Białoruś)*
51% - Maccabi Hajfa (Izrael)*
49% - NK Dinamo Zagrzeb (Chorwacja)*
33 procent szans na przejście
Glasgow Rangers (Szkocja)
FC Kopenhaga (Dania)*
Szanse na przejście tej rundy eliminacyjnej - 43%
Tak to wygląda - oczywiście w założeniu że w każdej rundzie trafiamy na 'uśrednionego' przeciwnika.Oczywiście rywale też nie są do końca pewni bo tu jest założenie że ci lepsi będą awansować dalej ale tak jak pisałem na początku to tylko zabawa czy też poglądowe przedstawienie szans.
Nie wygląda to źle - LE jest jak najbardziej w naszym zasięgu LM - tu jest już trochę gorzej a nie niemożliwie.
A teraz krótki opis czemu tak a nie inaczej.
Duży problem był z tą grupą 66 procent - myślę że są tam zespoły przecenione przeze mnie jak i niedocenione.Ogólnie dużo niewiadomych.Na pewno lepiej wylosować coś z wysp niż wschodnie bądź tubylcze teamy
2 na prawdę ciężkie(dla nas) zespoły w 2 rundzie to Videoton i Neftci Baku - o tym drugim nie muszę dużo pisać - lepszy od Karabachu, ze sporymi pieniędzmi i wiadomo jak tam się gra.Węgrzy - drużyna z podobnymi aspiracjami jak nasze, pytanie czy utrzymają skład ale na pewno trzeba będzie się postarać by ich ograć.
W 3 rundzie myślę że jest mało kontrowersji.Jest jeden zespół z którym będzie niezwykle ciężko i to oczywiście Genk - My juz mamy doświadczenia z ligą belgijską gdzie Anterlecht się swego czasu po nas przejechał.Genk to na pewno klasowa drużyna bo ograć i Anderlecht i Standard i Brugge to o czymś świadczy
4 runda - Bate i Maccabi sprawa chyba jasna.Pierwszy zespół rok temu grupa LE, drugi odpadł szybko ale inny był w LM.Oba zespoły do ogrania ale do tego potrzeba na prawdę dobrych meczów.Maccabi to nie jest wydmuszka pokroju Beitaru więc na 'fory' nie ma co liczyć.
Problem miałem z Dinamem Zagrzeb - z jednej strony kompromitacja w zeszłym sezonie i odpadnięcie z LM z Albańcami chyba(ogólnie z jakimś tubylewem) , z drugiej solidna gra w LE oraz kompletnie zdemolowanie ligi w tym sezonie.Na pewno ciężki przeciwnik
I 2 z którymi trzeba będzie się wspiąć na wyżyny a pewnie jeszcze wyżej

Kopenhaga - niekwestionowany lider całej Skandynawii - wyjście z grupy LM oraz zdemolowanie ligi w tym sezonie to chyba wystarczy do tego by stwierdzić że to chyba najgorszy z możliwych przeciwników.
No i Rangersi - wiadomo jak to jest z tą dwójką(Celtic,Rangers) czasami jakaś wpadka się wydarzy ale zawsze to ciężki przeciwnik, szczególnie u nich i gdy grają z takimi średniakami jak my.Tylko wielkie mecz nas uratują
Tak to widzę mniej więcej.