Wyświetl pojedynczy post
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2011, 15:58
Cytat:
Kompletnie nie rozumiem huraoptymizmu kibiców Legii, a tym bardziej niektórych z nas którzy piszą iż zazdroszczą Danijela Ljuboja drużynie ze stolicy. Przyznać muszę że jest to zawodnik który ma sporę umiejętności, którego obycie w najlepszych ligach świata na pewno zaprocentuje. Jest to dobry piłkarz na naszą marną ligę. Powiedzieć trzeba jednak sobie jasno że ten gracz najlepsze swoje lata gry ma za sobą, z roku na rok dołuje coraz bardziej. Płacenie mu za jeden sezon 700-800 tysięcy euro jest dla mnie idiotyzmem. Jest to górowanie kominu płacowego. Nikt tyle w Polskiej lidze nigdy nie dostał, nawet nie udowodnił swoich umiejętności a już dostaje taki kontrakt. Niektórzy przyjmują ten transfer jako przyjście wielkiej gwiazdy, tak jakby przychodził RVN. Nie ma szału jak dla mnie. Podniecać to możemy się my że kupiliśmy gwiazdę o nazwisku Melikson który zrobi nie bywałą kariere mam nadzieje, a nie Legia która kupiła piłkarza na dorobku którzy przyjedzie do kraju (piłkarsko) trzeciego świata trochę pokopie, coś tam strzeli ŁKS-owi a po roku sobie pojedzie dalej zwiedzać świat.
Poczytaj jeszcze raz, zauważysz że kibice Legii są bardzo ostrożni w optymizmie co do Ljuboji Poza tym polska liga potrzebuje obu rodzajów transferów - młodych wilczków i doświadczonych wyjadaczy, oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji. Neymara czy Gutiego nie kupimy, ale Meleksa czy Ljubolę najwyraźniej już tak. W zeszłym roku Legia nakupowała "młodych zdolnych" i się spaliła - teraz czas na emerytów. Za rok pewnie znowu będziemy kupowali odkrycia ligi Macedońskiej i kij wie kogo tam jeszcze.

U nas pozostał jeszcze do kupienia bramkar, rozgrywający i prawy pomocnik - i pewnie to będzie na tyle jeżeli chodzi o wzmocnienia w tym roku. Nie wiem ile Ljuboja kontraktu zgarnie, ale pewnie przejmuje kontrakty Cabrala+Mezengi, więc tu wyjdą z grubsza na zero. Żewłak też za darmo (choć na dosyć wysokim kontrakcie), nadal zostaje około 1 mln na transfery + to co się wyciągnie na Borysiuku, o ile zdecydują się tyle kasy przeznaczyć (twierdzą że tak, ale wiadomo jak jest). Wychodzi więc ok. 2.5 mln euro na trzech piłkarzy / zwrot długu Legii wobec ITI.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 15.06.2011 o godz. 16:06.
Legionista
Odpowiedz cytując