Cytat:
|
A ja Tobie coś napisałem na temat frekwencji u nas wiec jak nie rozumiesz słowa pisanego to spowrotem do szkoły. Jeden słabszy sezon nie powoduje, że nie mam prawa do wypowiedzenia swojego zdania to chyba oczywiste?
|
Chodziło raczej o to, że wydawałeś dosyć kategoryczne osądy ("żenująca frekwencja") na temat zespołu, który frekwencją przebija tylko "Wielka Trójka". To, że mają nowy stadion, to ma znaczenie, to zawsze poprawia frekwencję, ale biorąc pod uwagę obecny stan kibicowania w e-klasie, to te 8 tyś. średnio, to "żenujący" wynik nie jest - nawet jeżeli na tę chwilę to jest maks co są w stanie wycisnąć. Zobaczymy co będzie w mocnych kibicowsko średniakach jak stadiony powstaną. Bo powiem szczerze, że na Legii czy na Lechu w hurraoptymizm też nie za bardzo można popadać, biorąc pod uwagę pojemność stadionów.
I podkreślam jeszcze raz - Kielce to 200 tyś. miasto, gdzie w dodatku króluje ręczna. Warszawa, Poznań czy Kraków są miastami kilka razy większymi, o znacznie większych tradycjach piłkarskich, a w dodatku w Warszawie czy Poznaniu króluje jeden klub - a frekwencje mają raptem dwa razy większą (inna sprawa, że ceny biletów w tym kontekście swoje robią).