Nie żebym narzekał ale się tylko pytam jak zadam takie głupie pytanie jak my mamy osiągnąć coś w tej Europie skoro kupujemy jakiś przeciętnych grajków

Stawiamy sobie za cel ogranie jakiejś drużyny europejskiej i dojść do LM, ale z takimi zawodnikami, których mamy i mieć będziemy to tam nie dojdziemy ;/
Podsumuje tylko tych dwóch zawodników, których pozyskaliśmy:
Lamey 31 lat
Ilic 31
więc jak wyjaśni Stan informację podaną w wielu wywiadach, że on jako, że jest dyrektorem sportowym powinien myśleć co będzie za rok,dwa,trzy, a dlaczego ci zawodnicy nie są młodsi ? Ja tego nie rozumiem ...
Jeszcze jakbyśmy pozyskali takiego Despotovicia, z II ligi europejskiej, w wieku 28 lat to ja się pytam po co on ?
Nie mówię, że Ilic to zły transfer, bo zapewne będzie wzmocnieniem większym niż Boukhari, ale Lamey będzie słabszy od Cikosa według mnie i główny sens jego sprowadzenia widziałbym tylko w tym, że będzie dobrym rezerwowym budującym atmosferę w drużynie
Zarabialiśmy w ostatnich latach na "Polskich" piłkarzach wypromowanych w reprezentacji, ciekawe czy teraz uda się sprzedać jakiś zawodników po 2-3mln euro

Bo za "drogie sprzedawanie" też jest odpowiedzialny Valckx.
Oceniam pracę Stasia pozytywnie ale nie uważajmy go za boga, bo Jacek Bednarz też sprowadzał dobrych zawodników, porównując dwie wisienki na torcie tych dwóch dyrektorów Melikson &Marcelo to jednak lepszym transferem był Marcelo o jakieś 200% i ja osobiście chciałbym takich hitów, nie oceniajmy jednej rundy transferowej jako zwiastun Europejskiej potęgi, bo przy sprowadzaniu takich graczy nie będziemy nią.
Potrzebujemy kogoś lepszego niż Lamey, Cikos, Paljic, bo patrząc na poziom obecnej Wisły to na poziomie Międzynarodowym mamy zbyt mało zawodników, żeby wejść do LM. (Pareiko, Chavez,Wilk/Sobol, Małecki i może Genkov nie dadzą nam LM z marszu), więc Stasiu szykuj jakieś hiciory !
-----------------------
Ja tylko dodam podsumowanie, na które można odpowiedzieć jednym słowem :
Czy Lamey według was wzmocni nas tak, iż będzie gwarantował umiejętności na odpowiednim w Europie poziomie (mowa o kw. LM, LE) ? Moje odczucia są różne, raczej na nie biorąc pod uwagę kontuzjo-genność i wysoki wiek