Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2011, 13:33
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Tylko ten stary doświadczony w tym wypadku zalicza regres w swojej karierze i ciężko przypuszczać, ze nagle eksploduje.

Dalsza dyskusja nie ma sensu. Czas pokaże, kto miał rację. Ja osobiście się załamie jak kolejny rok z rzędu odpadniemy z jakimiś kuriozalnymi drużynami.
W moim odczuciu, stawiamy właśnie na doświadczenie zawodników na europejskich boiskach, fakt faktem są to gracze po 30, ale to nie oznacza, że oni już nic tej drużynie dać nie mogą.

Wnoszą do zespołu doświadczenie, spokój, ogranie w Europie - z nie jednego piec chleb jedli.To czego nam brakowało do tej pory, mogą wziąć na siebie część presji, która na pewno będzie jak co roku w związku z grą w europejskich pucharach, dotychczas w poprzedniej Wiśle, nie było zawodników którzy, potrafili by udźwignąć presji gry w Europie, teraz kiedy pozyskujemy zawodników ogranych w nich spoczywa nadzieja, że oni tą presję udźwigną, jest przecież też Jaliens, Pareiko, Chavez - ważne i doświadczone ogniwa tej drużyny.

Moim zdaniem może to zaowocować awansem przynajmniej do LE.

Oczywiście, będzie tak jak mówisz - czas pokaże kto miał rację i czy te transfery obecnie przeprowadzone będę strzałami w ''10'' czy też nie.

Osobiście, w tym roku jakoś mniej obawiam się tej kompromitacji, jest parę czynników które przemawiają za tym, że wcale tak źle być nie musi:

- nowy trener
- nowa taktyka gry
- nowi zawodnicy
- brak polskiej myśli szkoleniowej
- wypromowanie się w Europie.

Jestem optymistą przed tymi eliminacjami, jednak czasem pojawiają się przed oczami wpadki z Tallina czy Karabachu.

Sędzia napisał(a):Wyświetl post
Przykro mi, że zburzę tą teorię - byłem i jestem przeciwny przyjściu Baszczyńskiego (jak i Wasilewskiego), więc nie wszyscy.
Źle sformułowałem zdaniem, powinienem napisać, że większość forumowiczów.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując