Wyświetl pojedynczy post
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2011, 11:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sergio Branco
Lamey grał w tylu klubach, bo we wszystkich grał słabo (albo w ogóle). Jak ktoś jest dobry, to nie zmienia co rok klubu. Co nie znaczy, że nie może się u nas sprawdzić. Tym niemniej kolesie, którzy twierdzili że zablokowanie powrotu Baszczyńskiego było dobra decyzją mają materiał do przemyśleń. Koleś nie dość, że stary, to jeszcze do tego przez rok nie grał w piłkę. Ja osobiście zaczynam żałować Cikosa, mimo że nigdy nie byłem jego zwolennikiem.
Ejże, powoli.
Absolutnie nie jestem fanem in spe Lamey'a. Ściągnięcie go wydaje się co najmniej ryzykowne, choć umiem wytłumaczyć sobie założenia dla tego transferu.
Natomiast żonglowanie hasłami, że dobry zawodnik klubu nie zmienia jest propaganda bez pokrycia. Cały Championship angielski to przykład na to, jak mylne to stwierdzenie. Kluby zmieniają co rundę po pół drużyny, a zawodników, którzy mają po dziesięć i więcej transferów w życiorysie jest sporo. Takie są po prostu warunki biznesowe. Zresztą są też przykłady piłkarzy z Premiership, którzy zmieniają kluby co rok (polecam prześledzić losy np Bellamy'ego czy Pennanta)
Odpowiedz cytując