Wyświetl pojedynczy post
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2011, 11:03
Też bym kupił 3 takie koszulki

Tak jak napisał MRW, nie ma co liczyć na herb TS'u na koszulce. Biała Gwiazda jest jak najbardziej realna, ale... no właśnie musi być zawsze jakieś ale. Klub musiałby zastrzec BG (tak jak pisał dj_butti) jako znak towarowy. Z tym, że nie można zastrzec samej białej gwiazdy (to tak jak by zastrzec swobodnego używania kółka, czy kwadratu), tylko musi być np. BG z podpisem (czymś co będzie wyróżniało znak i było jego nieodłączną częścią), tak jak ja zaproponowałem. Teoretycznie umieszczenie samej BG bez zastrzeżenia o znaku towarowym czy jak to by się nazywało to jest pikuś, bo na koszulce może być jakaś część loga klubowego. W naszym wypadku będzie to BG. Tyle tylko, że klub nie miał by nic do powiedzenia w przypadku podróbek, które legalnie miały by na piersi BG. Więc BG z podpisem i jest znak zastrzeżony, kibice szczęśliwi, klub zarobiony.
Dobrze by było gdyby ktoś dobrze znający się na prawie odniósł się do tego pomysłu.

Jest jeszcze jedna rzecz, która odróżnia Wisłę od europejskich klubów. Koszulki meczowe dla kobiet! W większości klubów można kupić koszulkę meczową w fasonie wykonanym dla kobiet. W Wiśle dotąd takiego czegoś nie było i jeszcze nie ma. Także mam nadzieję, że klub pomyśli tym razem o naszych paniach i będzie można kupić koszulkę meczową w trzech wariantach. (men/women/junior) :]
Odpowiedz cytując