Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 23:51
fialo

Życie to całość otoczki wokól nas a nie jej fragment. Zawsze warto spojrzeć na sprawy z lotu ptaka. Liczą się generalia a nie szczegóły. Holendrzy nie są Bogami, za jakich chesz ich uważać, ale robią profosjonalną działalność w Wiśle i to z sukcesami, a więc póki co troszkę szacunku do nich a nie pomówienia i kompleksy a`la Piechniczek. Mają nawet prawo do błędów. Ja wiem, że wielu nie może się pogodzić z brakiem RvN i takich tam, polsko-medialnych cudów Valckxa i Maaskanta, ale sugeruje powrót na ziemię i docenianie tego co robią w rzeczywistości i co Wisła osiąga z nimi. Tak więc z Lameyem czy Diogo trudno nawet mówić o błędach, gdyż liczy się jeszcze ogólna koncepcja i wizja rozwoju drużyny i nie skaut Cleber z polskimi ( nie Wiślackimi ) wspólnikami, a szef skautów Valckx z trenerem, zaś potem prezes klubu Wisła Kraków, o niej decydują. Wyobraź sobie, jak śmieszny jest głos naszej piłkarskiej elity, podważający kompetencje Holendrów, a teraz wyobraź sobie jak śmieszne rzeczy wypisujesz o nich, jako kibic polskiej piłki , a że Wiślak, to aż mi wstyd. Ja wiem, że w Polsce wszyscy rodzą się the best i bez respektu wobec jakiejkolwiek hierarchii, w tym nawet dla Boga, a nie tylko własnego kraju i jego mieszkańców, ale myślę, że pokora a nie ignorancja, jest domeną właśnie tych najlepszych. Módlmy się aby Holendrzy nie tylko weszli do LM ale zostali z nami do czasu, aż pracujący z nimi Wiślaccy trenerzy i skauci, pobiorą od nich niezbędne lekcje i nauczą się piłki w prawdziwym wydaniu THE BEST i wyróżnią się spośród reszty postkomunistycznych tworków piłkarskich na tyle, że po odejściu Holendrów, Wisła nadal będzie lała, te polskie tworki piłkarskie, które może wreszcie kiedyś, zaczną się uczyć na przykładzie Wisły, od trenerów, po zwłaszcza polskich piłkarzy począwszy..
Ostatnio edytowane przez kot : 14.06.2011 o godz. 01:16.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując