Wyświetl pojedynczy post
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 21:51
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
A skąd my możemy wiedzieć jak było? Cleber może np. chciał dużej kasy dla siebie za pośrednictwo, albo klub brazylijski wycenił gościa np. na 2 mln - Clebi się obraził, wziął swoje zabawki i sobie poszedł... Dla mnie to bardzo niepofesjonalne ze strony Clebera że udziela takich wywiadów...
Diogo został wypozyczony do Anderlechtu za darmo.Naprawdę myślisz,że Cleber jest taki głupi,że nie wiedział,ze nas nie stac i chciał nam wcisnąc zawodnika za pare milionówChyba spędził w Wiśle pare ładnych lat i orientuje się w wydatkach klubu.Poza tym teraz będzie chciał transferowac innych zawodników brazylijskich do Polski,i myślisz,że będzie dawał ceny z kosmosuPrzecież chłop orientuje się dośc o wydatkach klubów ekstraklasy.

Poza tym:
Cytat:
-Chcę ściągać dobrych, tanich piłkarzy, którzy mają poukładane w głowie, żeby wszyscy na tym skorzystali. Szczególnie w przyszłości, kiedy będzie można ich sprzedać za większą kwotę plus procent od następnego transferu.

Wspomniałeś, że zostajesz w Polsce. To jak chcesz szukać talentów w Brazylii?
-Wielu moich kolegów z boiska jest dziś dyrektorami sportowymi i trenerami. Jeden znajomy pracuje w Santosie jako skaut. On kilkanaście lat temu odkrył Diego, Robinho i Elano. Chcę go zatrudnić w mojej agencji. Będę mu płacił za odkrywanie 16-17-latków, którzy po dwóch-trzech latach mogliby przyjechać do Polski. Bo ten rynek potrzebuje młodych zawodników. A w Brazylii, w wielkich klubach jak Corinthians czy Palmeiras, jest wielu młodych piłkarzy, którzy nie mogą się przebić, a do polskich drużyn wnieśliby jakość, jak Marcelo. Ale za nich trzeba zapłacić kilkaset tysięcy euro. Potem można ich sprzedać za dwa miliony. Tylko trzeba być odważnym, żeby na nich postawić.
Jeżeli nas nie stac na drobne ryzyko i wydatek kiluset tysięcy euro,a wolimy ściągac po znajomości szrot za darmo z kontraktem na poziomie 200 tysięcy euro,to jak my chcemy awansowac do LM
Odpowiedz cytując