Aby nasza linia obrony mogła być w miarę solidną formacją w meczach pucharowych, to potrzeba jeszcze trzech zawodników do obrony. Wg. mnie to minimum przyzwoitości wyglądałoby taki: ...x.../Paljic - ...x.../Chavez - Jaliens/Bunoza - ...x.../Lamey W takim wypadku pewnie trzeba się będzie pozbyć Kowalskiego i Burligi, ale nikt chyba nie będzie za nimi płakał. Palijic nie jest lewym obrońca to wiadomo, ale jako zmiennik powinien być ok nawet jak na puchary... Chavez normalnie powinien grać w pierwszym składzie, ale na pewno nie zdąży zgrać się z resztą zespołu przed pierwszymi meczami, więc tu potrzebujemy dobrego doświadczonego stopera od razu. Jaliens i Bunoza wg. mnie prezentują podobny poziom przy czym wierzę że obaj (szczególnie Buno) mogą grać w przyszłym sezonie znacznie lepiej, jednak nie widzę ich razem w składzie, a poza tym pewnie któryś nie doleczy swych dolegliwości zdrowotnych i znowu wypadnie. ;p No i na prawej stronie to Cikos nie byłby najgorszą opcją, ale twierdzę że potrzebujemy kogoś lepszego. Do tego musi dojść zmiennik solidny dla Genkova oraz środkowy pomocnik.
Abstrahując od jakości transferów, to martwią mnie trochę słowa Basałaja, który mówił po transferze Ilieva o 4-5 transferach, a to zapewne oznacza bardziej 4 niż 5. Dodajmy do tego już Lameya, to się okaże że prawdopodobnie dojdzie jeszcze trzech graczy... Sądzę że będą to: lewy obrońca, środkowy pomocnik i napastnik. Wybaczcie, ale przy takim stanie posiadania to z przodu może być przyzwoicie, ale z tyłu już dużo gorzej, a to zapewne będzie kluczem do odniesienia jakiegoś sukcesu w pucharach. Obym się mylił w swoim pesymizmie.