Wyświetl pojedynczy post
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 18:12
Cytat:
Ja pamiętam jak na tym forum kibice cieszyli sie z odejścia Niedzielana, a potem za nim płakali.
Jeszcze więcej osób skakało z radości gdy odchodził Dawidowski, a potem klęli gdy strzelał do bramki Wisły i kręcił naszą obroną.
Miejmy nadzieję, ze Stan wie, co robi. W końcu nie było to ściąganie pierwszego wolnego piłkarza dla doraźnego zalatania dziury

ps. żeby nie było: nie jestem fanem Dawidowskiego
Problem jest taki, że Wisła to nie klub gdzie jest czas, miejsce i okazja do obudowywania formy czy kariery po kontuzjach. Tu nie ma czasu, żeby sobie Niedzielan zagrał tak w 3 meczach połówki, potem spokojnie te 70 minut, poootem może ktoś zacznie od niego coś wymagać. Tak samo z Dawidowskim i innymi piłkarzami. Tutaj nie ma znaczenia czy jesteś po kontuzji czy nie, w składzie grają Ci którzy prezentują określoną jakość. W takim Ruchu gdzie Niedzielan po ściągnięciu stał się prawie gwiazdą i świętą krową, miał spokojnie czas by się odbudować, w Wiśle takiego komfortu nie miał. Przypomnij sobie co się działo jak Genkov pierwsze mecze grał zanim się wstrzelił, jaki jazgot, jaka presja. W Wiśle od zawsze było parcie na wyniki tu i teraz. To jest o wiele szerszy temat więc się nie będę rozpisywał, chodzi mi o to że teraz przed batalią o LM, ściąganie piłkarza który zagrał przez ostatni rok 5 meczów jest bardzo, bardzo ryzykowne. Jeśli chcemy coś osiągnąć powinniśmy mieć porządną, w miarę zgraną pierwszą 11, bez słabszych ogniw, bez rekonwalescentów szukających dawnej formy.

Nie będę pisał że wierzę w Stana, bo to nie jest nadczłowiek, po prostu będę bardzo uważnie przyglądał się nowemu nabytkowi, zaś ocenę za to okienko transferowe trzeba będzie wystawić dopiero za jakiś czas, po wszystkich transferach i po kilkunastu zagranych przez nich meczach. Na tą chwilę podchodzę do tego sceptycznie, ale podkreślam że z ogromną przyjemnością odszczekam to jak będę miał okazje.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 13.06.2011 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując