Wyświetl pojedynczy post
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2011, 14:34
Kali 50/50
Sam nie wiem co o tym myśleć - muzycznie fajnie, kilka kawałków ciekawych, ale czy coś to zmieniło w moim życiu?
Za dużo remiksów i powtórek z poprzednich płyt. Mam lekkie wrażenie, że na siłę chciał chłopak wydać płytę w tym samym roku co Firma i stąd taki pośpiech i trochę niedopracowany album

Chyba za wcześnie na własne solo...

Mistel napisał(a):Wyświetl post
Tak trochę zejdę z tematu.
Jak to jest dokładnie z Jędkerem? Całkowicie się odwrócił od ZIP-ów?
Teoretycznie "Monopol" powstał w 2006, ale jeszcze w 2010 przecież Jędker miał zwrotkę w "I żeby było normalnie".
Później nie ma go w kawałku "Po drodze" na reedycji "Chleba powszedniego", u Braha w kawałku "Jedno niebo" też nie wydaje mi się żebym go słyszał wśród ZIP-ów.
Do tego na oficjalnym profilu Prosto Label śmiano się 1 kwietnia że nagrywa "Uliczny rap" z Pewexem i Jolą Rutowicz.
Całkowicie skończył z rapem? Koledzy się od niego odwrócili?
http://www.hip-hop.pl/teksty/project...?id=1307519938
Tutaj bardzo dobrze to podsumował FU

Cytat:
Sytuacja jest prosta jak drut. Swój wizerunek budujesz całe życie. Przez ileś tam lat osiągasz swoją pozycję, by nagle cały ten świat zburzyć jak domek z kart i przekreślić wszystko jedną decyzją, która nie pozostawia miejsca na wątpliwości. Jędker dla mnie był kiedyś gościem, który robił dobrą muzę i był bratem z ZIP Składu, z którym zagrałem mnóstwo koncertów i nagrałem sporo dobrych kawałków. Na dzień dzisiejszy ten pan jest dla mnie pajacem, który pieprzy jakieś głupoty w przypałowych klipach, pod przypałową muzykę, przypałowo ubrany, z przypałowym uśmieszkiem, z przypałowym wizerunkiem, z jakimiś burakami w lakierkach w tle. Jeśli mu jest dobrze z tym, to jego sprawa. Nie wiem jednak nic o konflikcie Sokoła z Jędkerem, o którym mówisz. Myślę, że to błędna interpretacja tekstu "Sztruksu". Mnie na przykład wiele osób zarzuca, że "Mam na to wyjebane" jest dissem na Firmę (śmiech). Kawałek opowiada o hipokryzji, na polskiej scenie. Jest to numer skierowany do wszystkich, żeby wyciągnęli wnioski z tego co się dzieje. Wielu ludzi ma problem w związku z tym numerem i snują teorie, że to jest pocisk na Firmę czy HG. Gdybym chciał na kogoś nagrać dissa, to zrobiłbym to wprost, oficjalnie, bez owijania w bawełnę.
Coś w tym faktycznie jest, bo Jędker stara się teraz dorabiać ideologię, że to Elektro oparte na Housie i że nie można tego porównywać z Pewexem... a przecież to jeden chłam.
Refren "ja hamburgera w auli jem" jest tak samo lewy jak "ja tobie mówię, mówię..." - żenada
Powód: ZIP
Ostatnio edytowane przez Jarza : 13.06.2011 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując