Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2011, 00:47
sambo napisał(a):Wyświetl post
Sorry Drozd ale Twoje zapatrzenie w boskośc Jara nawet jak -nie obraź się - siepacza partyjnego jest zastanawiajaca.

"Rzeczywiście, była sprzedaż akcji firmom, które są czerwone. Czy to jest sojusz, czy zdrada? Otóż w Polsce pieniądze są tylko w jednym ręku. Kiedy chcieliśmy stworzyć z Telegrafu wielki tygodnik, to trzeba było sięgnąć po pieniądze, które realnie istnieją. Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, tobyśmy nigdy niczego nie mieli. Spotykalibyśmy się jak dawniej na Puławskiej w 50 osób, Centrum dawno by nie było, a Geremek by tu rządził”"

Jakie masz przemyślenia?
Nie boskość tylko względną normalność, zwłaszcza w porównaniu z konkurencją. Natomiast sugestia że jestem jakimś siepaczem to już totalny wymysł. To że czasem mam pretensje do cudaka uważam na dzisiaj za oczywistość, bo kto od kilku lat nic nie robi? Będąc premierem. Uważam że taki ktoś u władzy to zagrożenie, że np. braknie prądu bo nie będzie nas stać na opłaty za emisję co2. Wtedy już będzie za późno. Jarek o takie fundamentalne sprawy dba a nie chowa się po szafach.

A co do wypowiedzi z 92'. Przed obaleniem rządu Olszewskiego czy po? Okrągły stół stworzył warunki do rozkradania majątku. Z tym się chyba zgodzisz. Ci którzy byli mu przeciwni znaleźli się w sytuacji wyboru, albo w proteście się oflagować, albo starać się znaleźć w nowej rzeczywistości. Chcąc w przyszłości w miarę nie odległej mieć wpływ na losy Polski. Jarek o władzę walczył 15 lat zanim ją zdobył. Czy jak już "mógł wszystko" odbiła mu korba? Nie, kilka miesięcy po wygranych wyborach zgłasza wniosek o samorozwiązanie sejmu, czyli oddaje władzę. Tak postępuje żądny władzy cwaniaczek, jakim chcą przedstawiać go media? Nie, tak postępuje człowiek który rozumie ze są sprawy ważniejsze niż interes jego i jego partii. Ja tak to przynajmniej odbieram. Wymień mi innego który by tak zrobił. Nie ma takiego, bo jak każdy dorosły wie nie ma uczciwych polityków.
Hej Nasz TS !!