rw88 napisał(a):

To Ty nie żartuj.Jesteś osobą która stara się dobrze uzasadniać swoje zdanie i to na duży plus ale też masz(wg mnie)ciągoty do zbytniego hurraoptymizmu tak jeśli chodzi o naszą ligę tak jak i reprezentacje.
Do tego trochę naciągasz fakty -
3 mistrzów Niemiec(a nie v-ce

) -2 rezerwowi, 3 v-mistrzowie Turcji - rezerwowi, mistrz L1 - rezerwowy, reszta w zasadzie też rezerwowi.
Jedynie Szczęsny ma w miarę mocną pozycję i Piszczek.
Ale ja nawet nie o tym - ile było takich podniet, takiego(jak się później okazywało) zakłamywania rzeczywistości?Całe mnóstwo - jeśli chodzi o reprezentacje to już pokolenie mija.Najpierw 16 lat 'czekania' a potem turnieje z dokładnie takim samym przebiegiem - mecz rozpoczęcia, mecz o wszystko, mecz o honor - gdzie w każdym z tych turniejów, mógłbyś napisać dokładnie to samo co teraz - można było wyjść z grupy, można było ograć tych czy tamtych - tyle że nigdy to się nie udało.
Wytłumacz mi dlaczego teraz ma się udać, szczególnie że przegrywamy w większości sparingów?Bo gramy u siebie?
Bez żartów - to najpewniej będzie powtórka z rozrywki czyli mecz otwarcia-o wszystko-o honor
Oczywiście jest szansa by to inaczej się potoczyło ale to jest bardzo niewielka szansa, wg mnie tak mała że nie warta by jej jakoś szczególnie bronić.
My po prostu słabo kopiemy piłkę i nawet wynalazki tego nie zmienią