Wyświetl pojedynczy post
gonzo
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2011, 17:22
Nie wiem czy mi ktoś pomoże ale może się uda.
Poszukuję filmu (nazwy) który leciał kiedyś na TVP / film oparty na faktach /.
Fabuła szła mniej więcej tak że jakaś babka z USA w stanach miała sny w której ukazywała się jej pewna kobieta (jej sceny z życia). I ta kobieta i miała dzieci i po urodzeniu kolejnego jej mężowi powiedziano że ona kolejnego porodu nie przeżyje i on w niedługim czasie zrobił jej kolejne dziecko. Ona umarła a dzieci zostały z ojcem który bił najstarszego syna.
Ta babka z USA przyleciała po pewnym czasie do Irlandii/Anglii/Szkocji i odszukała to miejsce i pytała o tą rodzinę ale nikt ich nie znał. Okazało się później że taka rodzina mieszkała tam xyz lat wcześniej i nikogo już nie ma. W kolejnym śnie ukazał się jej pogrzeb tej kobiety i poszła na cmentarz. Tam były świeże kwiaty i grób taki zadbany i on czekała aż ktoś się pojawi. I po paru dniach przyszedł jakiś dziadek i ona w nim rozpoznała tego chłopaczka. Wiadome, nie chciał z nią rozmawiać itp. ale później jakoś się otworzył i okazał się że uciekł z rodzeństwem od ojca alkoholika i oddał rodzeństwo do domu dziecka bo nie był w stanie się nimi zaopiekować.
Babka za jakiś czas zorganizowała im spotkanie i zobaczył swoje rodzeństwo po 60ciu latach.

Niestety ale mój angielski nie pozwala na przeszukanie sieci w celu znalezienia tego filmu ... :/
Odpowiedz cytując